Home SANATATEBOLI SI TRATAMENTE Tratament pentru recuperare hepatică

Tratament pentru recuperare hepatică

autor Elena Yvette
32 vizualizari

Mulți ocolesc ghințura, din pricina faptului că are un gust destul de neplăcut, însă tocmai principiile amare determină stimularea secrețiilor gastrice şi hepatice, precum şi redobândirea poftei de mâncare.

Tratament pentru recuperare hepatică

Vinul medicinal se prepară astfel: 30 g rădăcină de ghinţură mărunţită, amestecată cu 60 ml alcool de 700, se lasă, într-un recipient închis ermetic, timp de o zi şi o noapte, apoi se adaugă un litru de vin alb şi se pune la macerat zece zile, agitându-se în fiecare seară recipientul. Se ia câte o lingură înainte de fiecare masă.

Dacă aţi avut hepatită şi vreţi ca perioada de convalescenţă să dureze cât mai puţin, următorul remediu vă poate fi de mare folos.

Aveţi nevoie de trei kilograme de morcovi, tot atâta miere polifloră, un kilogram de frunze de pătlagină şi trei kilograme de lămâi. Fierbeţi pătlagina într-un litru de apă până scade, rămânând doar un sfert…

Tăiaţi lămâile cubuleţe, iar morcovii daţi-i pe răzătoare. Combinaţi toate ingredientele şi puneţi-le într-un borcan, pe care îl veţi păstra la frigider. Luaţi în fiecare dimineaţă două linguri din acest amestec.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!