HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Tratament pentru ulcer gastroduodenal

Tratament pentru ulcer gastroduodenal

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 951 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Tratament-pentru-ulcer-gastroduodenal.jpg

În primul rând, nu săriţi peste mese, din dorinţa de a vă bucura de toate felurile pregătite pentru cina. Mâncaţi fără să vă grăbiţi, mestecând îndelung alimentele şi fără să consumaţi băuturi în timpul dejunurilor. Încercaţi să ingeraţi cât mai puţine grăsimi, alegând carnea de vită, de pui sau de curcan în locul celei de porc.

Tratament pentru ulcer gastroduodenal

Dintre mezeluri, puteţi consuma orice varietate, cu condiţia să nu fie afumată. Legumele să fie fierte, sub formă de piureuri, budinci sau sufleuri, evitaţi-le pe cele fibroase, cu celuloză dură, precum castraveţii, ridichile, sfecla, fasolea uscată, precum şi pe cele iuţi (ceapa, usturoiul), mai ales dacă sunt servite crude.

Dintre prăjituri, preferaţi-le pe cele cu aluat fraged, cu umplutură de fructe.

Nu mâncaţi cu mai puţin de trei ore înainte de culcare — gustările luate prea târziu pot determina pirozis pe timpul nopţii. Alimentele şi băuturile care conţin cafeină sunt la rândul lor de ocolit, putând creşte nivelul pH-ului gastric.

Dacă criza dureroasă v-a apucat chiar în perioada sărbătorilor, următorul remediu vă poate reda liniştea:

  • Puneţi la fiert, în doi litri de apă, o rădăcină de ţelină, o sfeclă roşie, o ceapă, două-trei rădăcini de păstârnac şi doi-trei morcovi.
  • Lăsaţi pe foc până când legumele se pot sfărâma uşor, apoi strecuraţi.

Beţi această zeamă timp de cel puţin trei zile. Ajută la refacerea pH-ului gastric. Bolnavii cronici e bine să prelungească tratamentul până la zece zile.

PREPARATE FITOTERAPEUTICE UTILE

– Infuzie de gălbenele. Este un cicatrizant de excepţie, fiind utilă chiar şi în tratarea ulcerului gastroduodenal. Turnaţi peste două linguri de flori 250 ml apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit 15-20 de minute, apoi strecuraţi. Beţi două doze pe zi, fracţionat, înaintea meselor principale…

– Infuzie combinată. Peste o linguriţă de amestec în părţi egale de pulbere de rădăcină de lemn dulce şi flori de muşeţel turnaţi o cană cu apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 15 minute, apoi strecuraţi. Beţi trei doze de ceai pe zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed