Home SANATATEBOLI SI TRATAMENTE Tratamente naturiste pentru tulburările de menstruație

Tratamente naturiste pentru tulburările de menstruație

autor Elena Yvette
89 vizualizari

Dintre afecțiunile specific feminine, tulburările de menstruație sunt cele mai frecvente. Cauzele lor pot fi foarte diverse şi, de aceea, este indicat consultul medical. În multe cazuri, remediile naturale îşi fac datoria, ajutându-vă să depășiți perioadele mai dificile.

Tratamente naturiste pentru tulburările de menstruație

Reţete împotriva dismenoreei

Infuzia de coada-șoricelulul se prepară din două linguri de flori mărunțite la 500 ml apă clocotită. Se lasă acoperită 20 minute şi se strecoară. Toată această cantitate se bea într-o zi, în patru sau cinci porții.

Tinctura de cerenţel se obține din 20 g rădăcină bine mărunțită în 100 ml alcool de 70 grade. Se lasă la macerat timp de zece zile. Se iau câte 20 de picături de trei ori pe zi, cu o infuzie de frunze de salvie sau apă.

Reţete împotriva amenoreei

Infuzia de asmăţui se prepară din o linguriță de frunze la 200 ml apă clocotită. Se lasă acoperită pentru 15 minute, se strecoară şi se beau câte două căni pe zi.

Sucul de asmăţui proaspăt este şi el foarte bun. Beți zilnic 70-100 ml. Planta poate fi consumată şi ca atare.

Infuzia de gălbenele se face din două lingurițe de flori în 200 ml apă clocotită. Se lasă descoperită 15 minute, se strecoară şi se bea în cursul unei zile…

Tinctura de gălbenele se obține din 20 g flori în 100 ml alcool. Se lasă pentru zece zile la macerat, se strecoară şi se iau câte 30 de picături cu puțină apă, de trei ori pe zi.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies