HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Zona zoster – tratamente naturiste

Zona zoster – tratamente naturiste

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Zona-zoster-tratamente-naturiste.jpg

Fitoterapie. Are de departe cea mai largă utilizare în acest sens. Se face numai extem, în zona cu probleme. Se pot folosi ceaiuri obţinute din următoarele plante medicinale: flori de gălbenele, levănţică, sunătoare, coada-şoricelului, ciuboţica-cucului. Indiferent ce plantă alegeţi, se pun cam 20 g plantă la 250-300 ml apă clocotită, se lasă în ibricul acoperit cu o farfurioară cinci-zece minute, apoi se strecoară.

Zona zoster - tratamente naturiste

Cu astfel de infuzii se fac spălături sau se aplică sub formă de cataplasme. Se pot utiliza cu succes şi unguente sau uleiuri din aceleași plante, se aplică ușor pe suprafeţele lezate.

Apiterapie. Ajută sensibil procesul de vindecare. Se recomandă aplicarea de spray sau de unguent cu propolis 20%, de două-trei ori pe zi, pe zonele afectate.

Acupunctură. Această veche tehnică asiatică are efect mai ales dacă se apelează la ea din primele zile de boală. Rezultatele apar prin reechilibrarea energiei ţesutului cutanat şi în special prin creşterea capacităţii de apărare a acestei structuri. Dacă se acţionează în unele puncte particulare, denumite extrameridiane Huatuo Jianji metamerice (corespunzătoare localizării leziunilor), se reuşeşte repunerea în armonie a fluxurilor vitale globale şi astfel se stimulează sistemul imunitar.

Homeopatie. Merită să fie încercată în cazurile rebele la alte terapii (alopate sau naturale). În acest scop, medicul poate indica anumite remedii: Arsenicum album, Croton tiglium, Dulcamara, Hypericum, Mercurius, Prunus spinosa, Ranunculus bulbosus, Thuya etc.

Radiaţiile calde şi luminoase pe care le emite aparatul denumit Bioptron, aplicate pe zonele afectate, în câteva şedinţe pe zi, timp de şapte-zece zile, pot reduce procesul infecţios şi, mai ales, durerile locale extrem de supărătoare…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed