Home Cele mai bune grăsimi

Cele mai bune grăsimi

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Cele-mai-bune-grăsimi.jpg

Cele mai multe dintre alimente au in compozitie diferite tipuri de grasimi, care sunt bune sau mai putin bune pentru organismul nostru. Nu este necesara eliminarea completa a grasimilor din dieta, pentru ca unele ajuta la buna functionare a organismului.Cele mai bune grăsimi

Grasimile care se regasesc in carne animala sau plante sunt grasimi alimentare si, alaturi de proteine si carbohidrati, sunt cei care ofera energia necesara organismului. De asemenea, grasimile sunt benefice sanatatii, deoarece, cu ajutorul ei, mai multe functii ale organismului functioneaza corespunzator.

Tipuri de grasimi

Grasimi mononesaturate
Acestea se regasesc in mai multe alimente si uleiuri si conform studiilor, alimentele bogate in aceste grasimi vor imbunatati nivelul colesterolului sangelui si va scadea sansele aparitiei bolilor cardiovasculare.Acestea trebuie consumate cu moderatie, iar alimentele despre care este vorba sunt: semintele, nucile, carnea de pasare, avocado, uleiul de arahide sau cel de masline ne spune texasheart.org.
Grasimi polinesaturate
Acestea se regasesc mai ales in tipurile de mancaruri ce au in alcatuire diferite plante sau uleiuri.Acestea imbunatatesc nivelul colesterolului benefic si scade riscul aparitiilor bolilor de inima.Grasimile polinesaturate se gasesc in uleiuri vegetale (porumb, floarea-soarelui, soia), seminte si uleiuri din nuci.

Acizi grasi Omega 3

Conform studiilor acestia sunt benefici, deoarece:
– pot preveni si reduce simptomele depresiei;
– pot proteja impotriva pierderilor de memorie;
– pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima si cancer;
– pot estompa durerile articulare…

Citește și: Despre potasiu si sanatatea inimii

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate