HomeSANATATECardiologie Hipotensiunea ortostatica

Hipotensiunea ortostatica

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 930 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Hipotensiunea-ortostatica.jpg

Hipotensiunea ortostatica este o forma de tensiune arteriala scazuta, care isi face aparitia atunci cand o persoana isi va schimba dintr-odata pozitia corpului (de exemplu se ridica din pat in picioare). Atunci cand o persoana sufera de aceasta afectiune, se intampla sa ameteasa sau, in cazuri mai grave, chiar sa lesine.

Hipotensiunea ortostatica

Hipotensiunea ortostatica tine de cele mai multe ori cateva secunde dupa ce persoana afectata s-a ridicat in picioare, iar daca are efect mai mult timp, atunci poate fi un simptom al unor probleme mai mari; astfel, va trebui neaparat consultat medicul.

De cele mai multe ori, aceasta afectiune nu are nevoie de tratament, deoarece este destul de des intalnit faptul ca o persoana sa ameteasca pret de cateva secunde si nu reprezinta niciun motiv de ingrijorare. Va fi necesar un tratament cand ametelile devin din ce in ce mai grave.

Cand cineva se ridica in picioare, din cauza gravitatiei sangele se duce in zona membrelor inferioare, fapt care duce la scaderea tensiunii arteriale pentru ca inima functioneaza cu mai putin sange la dispozitie. Aceasta ameteala apare si atunci cand o persoana opreste procesul natural al organismului in stoparea scaderii tensiunii arteriale.

De asemenea, hipotensiunea arteriala poate aparea si din cauza deshidratarii, a varsaturilor, diareei, febrei, diureticelor, diabetului, tulburarilor ale sistemului nervos, dar si a anumitor medicamente pentru controlarea tensiunii scazute.

Simptome
Cea mai intalnita manifestare a acesteia este ameteala, care apare dupa ce o persoana se ridica din pat sau de pe scaun insa exista si altele precum:

-slabiciune;
-senzatia de amorteala;
-lesin;
-confuzie;
-greata…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed