Periajul dintilor tine bolile de inima departe de tine

Share

Studiile au aratat ca oamenii care nu se spala frecvent pe dinti prezinta un risc mai mare de a suferi de boli de inima. Periajul dintilor nu numai ca este bun pentru dinti, dar in acelasi timp scade riscul de a suferi un atac de cord.

Periajul dintilor tine bolile de inima departe de tine

Cercetatorii din Anglia au realizat un studiu pe 11 000 de oameni. Au fost examinate: stilul de viata, obiceiurile (precum fumatul), dar si igiena orala.

Pacientii au fost intrebati daca merg la stomatolog cel putin o data la sase luni, o data la un an sau doi, daca merg mai rar de atat sau deloc. Au fost intrebati de cate ori se spala pe dinti pe zi: de doua ori, o data pe zi, mai putin de atat sau deloc.

Cercetatorii au descoperit ca:

–    62% dintre participanti au spus ca merg la stomatolog o data la sase luni.

–    71% dintre ei au spus ca se spala pe dinti de doua ori pe zi.

Cei care au spus ca au o igiena orala inadecvata au fost testati pentru markeri inflamatorii in fluxul sangvin. Rezultatele au confirmat ca exista o legatura intre igiena orala si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

Rezultatele studiului nu au fost socante, pentru ca intrebari legate de legatura dintre cele doua se adreseaza de foarte mult timp.

Igiena orala inadecvata este principala cauza a parodontitei, o infectie cronica a tesutului din jurul dintelui. Infectiile gingiilor maresc, de asemenea, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare…

Infectiile orale sunt comune, asa ca medicii ar tebuie sa stie daca infectiile din gura sunt periculoase, si astfel sa-si sfatuiasca pacientii sa mentina o igiena orala buna.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news