Home SANATATE Ceai de brusture: beneficii și efecte secundare

Ceai de brusture: beneficii și efecte secundare

autor Elena Yvette
604 vizualizari
Ceai de brusture

Ceai de brusture pentru curățarea corpului de toxinele dăunătoare. Ceaiul de brusture este creat din rădăcinile plantei prin înmuierea lor.

Ceai de brusture

Brusturele are o rădăcină nutritivă care, odată ce este infuzată, rezultă într-un ceai nutritiv și vindecător ce are o reputație mare pentru abilitatea de a grăbi tratamentele și a preveni viitoarele boli.

Brusturele (arctium lappa în latină) este un scaiete bienal, o plantă înfloritoare originară din Europa și Asia, deși în prezent este produsă peste tot în lume pentru semințele sale, frunzele și, în special, pentru rădăcina sa.

Acest ceai de brusture este creat din rădăcinile plantei prin înmuierea lor. De-a lungul secolelor, rădăcinile, frunzele și florile de brusture au fost bine respectate pentru abilitățile lor medicinale și nutriționale. Planta de brusture are între unul și doi metri când este complet crescută și are frunze mari, care pot crește până la 50 de centimetri cu partea inferioară albă. Între lunile iunie și octombrie, planta poartă flori purpurii care se extind de la bracteele plantei.

Beneficiile ceaiului de brusture

O ceașcă de ceai de brusture este o sursă bogată de nutrienți și elemente esențiale care ajută la îmbunătățirea bunăstării. Acest ceai de plante conține o cantitate mare de fibre, proteine, insulină, tanini, flavonoide, acizi grași esențiali, precum și alte elemente. Rădăcina conține cea mai mare concentrație de componente ca fier, calciu, cupru, crom, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, siliciu, sodiu, sulfur, zinc, tiamină, precum și vitaminele A, complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B6, B12), C și E. Aceste elemente combinate într-un ceai de brusture oferă un număr de beneficii pentru sănătate.

Ceai de brusture pentru detoxifiere

 • Unul dintre cele mai importante beneficii pentru sănătate ale unui ceai de brusture este abilitatea de a curăța corpul. Acest ceai de detoxificare puternic poate ajuta la eliminarea toxinelor din fluxul sangvin, astfel controlând nivelului de zahăr din sânge și prevenind inflamațiile. Datorită conținutului său de fier, el hrănește și sângele, prevenind anemia.
 • Acțiunea sa diuretică face ca acest ceai de brusture să fie un mod minunat de a reduce retenția de apă. Ceaiul de brusture poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea acidul uric și a reziduurilor nocive sau otrăvitoare.
 • Acest ceai de brusture vă ajută să vă refaceți ficatul și vezica biliară, precum și să le stimuleze, să funcționeze corect. Poate stimula recuperarea din hepatită, icter și boli care afectează splina și pancreasul.
 • Prin stimularea unui ficat sănătos, un ceai de brusture este folositor în tratarea stărilor de sânge stagnante, purificând sângele și revitalizând corpul, promovând astfel o viață mai sănătoasă.
 • Rinichii pot beneficia și ei de acțiunea de detoxificare a ceaiului. Când ajută la eliminarea toxinelor prin sistemul urinar, poate trata și infecțiile urinare, tulburări renale și să ofere o acțiune ușor diuretică în timpul eliminării agenților nocivi.

Ajutor în diabet

 • Un ceai de brusture poate fi folosit ca un ajutor pentru oamenii cu diabet, deoarece ajută la reglarea nivelurilor de zahăr prin prevenirea absorbției zaharurilor dăunătoare.
 • Conține o concentrație mare de insulină, o substanță folositoare care este bună pentru oamenii cu diabet sau hipoglicemie, pentru că oferă zaharurile necesare sănătoase fără a crește insulina rapid.
 • Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a fi siguri că acest ceai de brusture este bun pentru dumneavoastră.

Durere reumatică și artrită

 • Ceaiul de brusture ajută la eliminarea toxinelor din corp care cauzează tumefierea articulațiilor și inflamație. Consumând acest ceai, puteți combate reumatismul, artrita și guta. De asemenea, poate reduce durerea.

Ceai digestiv

 • Se spune că acest ceai de brusture îmbunătățește digestia și stimulează apetitul. Așadar, poate fi un bun ceai de băut când vă recuperați după boală și aveți dificultăți la hrănire. Calmează durerile de stomac și grăbește procesul de digestie, permițând o mai bună absorbție a nutrienților și o eliminare mai rapidă a reziduurilor.
 • Consumul acestui ceai de brusture poate ajuta în privința constipației, deoarece are efect laxativ, eliminând orice ciupercă sau bacterie care a cauzat tulburări intestinale.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

 • Acest ceai de plante poate fi folositor dacă suferiți de o stare generală proastă și aveți nevoie să îi dați sistemului imunitar un impuls pentru a vă recupera mai bine și a combate boala. Acțiunile sale antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene se pot dovedi foarte folositoare.
 • Pe lângă construirea apărării împotriva bolii, acesta poate întări tractul respirator, reducând apariția alergiilor sau atacurilor de astm.

Tonifiant pentru bărbați și femei

 • Acest ceai de brusture este ideal atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Acțiunea sa tonică asupra ficatului oferă un echilibru hormonal sănătos care este necesar pentru organele reproducătoare ale ambelor sexe.
 • Femeile pot bea acest ceai pentru a calma crampele menstruale dureroase și simptomele sindromului premenstrual.
 • Consumul acestui ceai de brusture poate atenua simptomele menopauzei ajutând ficatul să ofere stabilitatea hormonală de care aveți nevoie, precum și hrănirea nervilor aflați în nevoie atunci când este posibil să suferiți de transpirații nocturne sau schimbări de dispoziție.

Utilizări externe

 • Ceaiul de brusture poate fi aplicat local pentru tratarea unui număr de afecțiuni ale pielii. Se spune că ajută la tratarea eczemelor, alunițelor, psoriazisului, rănilor, dermatitei de contact, herpesului și a abceselor printre alte afecțiuni ale pielii.
 • Acest ceai de brusture poate accelera timpul de vindecare pentru arsuri, tăieturi și răni, precum și pentru a promova curățarea pielii tratând și prevenind erupțiile cutanate, cum ar fi acneea.

Efecte secundare ale ceaiului de brusture

Având în vedere că ceaiul de brusture are acțiune diuretică și detoxifiantă, trebuie să fiți conștienți de posibilele efecte secundare.

Efecte secundare comune

 • Ceaiul de brusture este considerat sigur, dar, cu toate acestea, trebuie folosit pe un scurt interval de timp și ar trebui să beți două sau trei căni pe zi. Consumul de ceai pentru un interval lungă de timp poate cauza iritația tractului urinar și toxicitate la unii oameni.
 • Când este folosit singur, acest ceai de brusture poate fi prea puternic pentru unii oameni. Acțiunea sa de curățare diuretică poate funcționa prea rapid și poate provoca dezechilibre periculoase, cum ar fi ritm cardiac lent sau schimbări extreme în nivelurile de zahăr. Ar trebui să începeți cu o cantitate mică sau să îl amestecați cu alte plante.

Când să evitați ceaiul de brusture?

 • Acesta poate fi periculos dacă luați medicamente pentru diabet, deoarece poate scădea nivelul de zahăr din sânge la niveluri periculoase.
 • Dacă luați medicamente antiinflamatorii, urmați terapie cu litiu sau orice altă formă de pilule diuretice, consumul acestui ceai de brusture ar putea spori efectele acestor medicamente în moduri imprevizibile.
 • Copiii nu ar trebui să bea acest ceai de brusture fără supraveghere medicală, deoarece este considerată o plantă puternică, iar progresul lor trebuie monitorizat îndeaproape.
 • Dacă sunteți însărcinată, este bine să nu beți acest ceai de brusture și să căutați o soluție alternativă. Ceaiul de brusture este un stimulent uterin și, prin urmare, poate fi dăunător în timpul acestei etape. De asemenea, trebuie evitat în timpul alăptării, deoarece împiedică absorbția fierului…

O persoană din trei are PARAZIȚI! Ușor de verificat! Doar ridică brațul și...

Obezitatea este dușman! Ai nevoie de asta pentru a pierde 10 kg în 1 lună...

În interiorul fiecărei persoane cu papiloame, se înmulțesc helminți care îi mănâncă.

A scăpat de durerea coloanei vertebrale în 13 secunde

Uite! Slăbim fără diete! Pierzi 10 kg într-o lună, dacă înainte de culcare...

Un parazit periculos cauzează papiloame pe corp! Totuși, el poate fi distrus

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies