Ceai de coada-șoricelului: tonifiant pentru inimă și sânge

Share

Ceai de coada-șoricelului pentru numeroase proprietăți pe care le are asupra organismului uman.

ceai de coada soricelului

Ceai de coada-șoricelului pentru a trata inflamația și a dezinfecta pielea zgâriată.

Coada-șoricelului sau Achillea millefolium este o plantă care face parte din familia Asteraceae. Poate fi recunoscută prin frunzele sale foarte fragmentate și florile de la vârful tulpinii ca un grup de margarete albe sau roz. Coada-șoricelului este foarte folosită în medicina naturistă, atât extern, sub formă de creme și alifii, cât și intern, prin ceai de coada-șoricelului.

Ceaiul de coada-șoricelului este un ceai de plante care este asociat de mult timp cu abilitatea de a trata tăieturi și răni.

Beneficiile ceaiului de coada-șoricelului

Coada șoricelului conține o varietate de componente care vă vor permite să faceți o cană de ceai de coada-șoricelului bogată și hrănitoare. Aceasta conține vitaminele A, complexul de vitamine B, C și E, bioflavonoide, colină, fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, siliciu, sodiu, aminoacizi, flavonoide, terpene și tanini, printre multe altele. Împreună cu alte fitochimicale, ceaiul de coada-șoricelului vă poate oferi următoarele beneficii.

Remediu pentru răceală și gripă

  • Ceaiul de coada-șoricelului este minunat când apar primele semne ale răcelii sau gripei. Poate ajuta la curățarea mucoasei și să reducă congestia, permițându-vă să respirați mai bine. Dacă beți acest ceai de coada-șoricelului când aveți febră mare, vă va ajuta să transpirați natural, ca febra să dispară într-un mod mai sigur și sănătos. Transpirația este un mod al corpului de a elimina microbii și bacteriile.
  • O cană cu acest ceai de coada-șoricelului poate ajuta și dacă aveți alergii sau rinită alergică. Poate să usuce căile nazale, fiind o ușurare când strănutați toată ziua din cauza prafului sau polenului.

Ceai digestiv

  • Dacă sunteți predispus la indigestie sau arsuri la stomac, beți ceai de coada-șoricelului. Acest ceai ajută la producția bilei care stimulează digestia, împiedicând mâncarea să rămână în stomac prea mult timp și să provoace durere.
  • În același timp, acest ceai de coada-șoricelului vă poate îmbunătăți sănătatea digestivă prin protejarea mucoasei stomacului de infecții și inflamații și liniștește spasmele musculare ale stomacului care pot duce la crampe dureroase. Acest ceai poate oferi alinare în caz de gastroenterită, greață, vărsături și chiar gastrită.
  • Prin stimularea producției sucurilor digestive și a bilei, ajutați de asemenea la prevenirea formării calculilor biliari, așadar la păstrarea vezicii biliare sănătoase.
  • Consumul de ceai de coada-șoricelului poate proteja și stimula sănătatea intestinelor. Se spune că ajută la calmarea balonării și flatulenței, precum și eventual la tratarea diareei și a colicilor. Poate ajuta la protejarea peretelui interior al intestinelor, prevenind astfel inflamațiile și crampele.
  • În timp ce beți acest ceai de coada-șoricelului pentru îmbunătățirea sănătății digestive, vă puteți aștepta să simțiți o creștere a apetitului, așadar asigurați-vă că mâncați sănătos, pentru a nu împiedica procesul de vindecare și a nu obține o greutate excesivă în timpul procesului.

Tonifiant pentru inimă și sânge

  • Unul dintre cele mai populare beneficii a ceaiului de coada-șoricelului este abilitatea de a opri sângerarea, atât internă, cât și externă. Se spune că ajută la oprirea sângerărilor interne. Bineînțeles, în orice situație de dureri interne trebuie mers la doctor pentru un control amănunțit.
  • Se spune că utilizarea acestui ceai de coada-șoricelului îmbunătățește circulația sângelui, prin purificarea acestuia de toxine și bacterii, precum și prin stimularea circulației acolo unde sunt posibile situații de stagnare. Circulația slabă se poate observa dacă aveți mâinile sau picioarele reci, iar acest ceai vă ajută.
  • Acest ceai naturist poate servi ca tonifiant pentru inimă, dar nu doar tonifiere, ci și întărire și dilatare a vaselor de sânge. Acest ceai poate ajuta la regularea presiunii sangvine și la reducerea riscului de cheaguri de sânge care pot cauza complicații serioase de inimă.
  • Trebuie să discutați cu medicul înainte de a consuma acest ceai de coada-șoricelului dacă luați medicamente pentru inimă sau anticoagulante, pentru că acest ceai poate modifica periculos efectele medicamentelor.

Tonifiant pentru ficat

  • Ceaiul de coada-șoricelului poate tonifia și ficatul, stimulându-i activitatea și furnizând echilibru când aveți nevoie de el. Componentele chimicale ale cozii-șoricelului pot proteja ficatul și elimina elementele care i-ar putea face rău.
  • Acest ceai servește la detoxificarea ficatului, ajutând la păstrarea producției hormonale în ordine și permițându-vă să ocupați mai bine de probleme ca depresia.

Ceai sedativ

  • Ceaiul de coada-șoricelului este cunoscut pentru proprietățile analgezice și calmante. Se spune că alină durerea și ajută să vă recuperați după boală sau pur și simplu să vă relaxați mai bine prin tonifierea tensiunii și a crampelor.

Ceai pentru infecții urinare

  • Consumul de ceai de coada-șoricelului crește producție de urină, fiind un ceai diuretic care poate ajuta la eliminarea lichidelor excesive. Pentru unii, acesta ar putea fi o modalitate de a face față reținerii de apă.
  • Utilizarea acestui ceai ar putea ajuta la eliminarea infecțiilor vezicii urinare sau ale rinichilor. Curățarea sistemului urinar de agenți nocivi poate ajuta în tratarea incontinenței nocturne.

Efecte secundare ale consumului de ceai de coada-șoricelului

Ceaiul de coada-șoricelului are multe beneficii și este considerat sigur când este consumat în dozele recomandate. În orice caz, trebuie să fiți conștienți de situațiile când acest ceai nu este recomandat pentru dumneavoastră.

  • Posibile efecte secundare
    • Când se utilizează frunze proaspete în prepararea ceaiului, anumite persoane experimentează dermatită de contact, așadar dacă începeți să simțiți orice formă de iritare a pielii, ar fi bine să nu mai atingeți frunzele.
    • De asemenea, există o posibilitate ca în momentul în care consumați acest ceai de coada-șoricelului puteți experimenta somnolență și urinare crescută, așadar trebuie să consultați medicul dacă această plantă este sigură pentru dumneavoastră.
  • Consumul excesiv de ceai de coada-șoricelului
    • Chiar dacă nu experimentați iritații ale pielii la început, consumul de prea mult ceai de coada-șoricelului sau pentru perioade mai lungi poate duce la alergii ale pielii sau sensibilitate la razele soarelui.
    • Ingerarea a prea mult ceai poate duce la amețeli și dureri de cap. Opriți să mai consumați acest ceai imediat dacă aveți aceste simptome.
    • Coada-șoricelului nu este considerată toxică, deși conține cantități mici de tuionă, o substanță care periculoasă pentru ficat. De aceea, este important să nu depășiți dozele recomandate, așadar consultați un specialist să știți exact ce doze sunt recomandate pentru dumneavoastră.

Când să nu consumați ceai de coada șoricelului:

  • Dacă sunteți însărcinată, nu e sigur să consumați acest ceai de coada-șoricelului, deoarece stimulează uterul și alterează ciclul menstrual, fapt care ar putea duce la malformații ale fetusului sau chiar la pierderea sarcinii.
  • Dacă alăptați, nu e bine să beți, deoarece chimicalele lui pot trece prin alăptare la copil. Încă nu au fost efectuate destule studii să se dovedească faptul că este sigur în timpul alăptării.
  • Nu se recomandă consumul de către copiii sub cinci ani, chiar dacă e posibil ca medicul să vă sugereze că e o doză sigură, având în vedere vârsta lui.
  • Dacă aveți ulcere gastrointestinale grave, e mai bine să evitați acest ceai deoarece coada-șoricelului stimulează sucurile digestive, creând disconfort și durere inutilă.
  • Coada-șoricelului aparține aceleiași familii ca ambrozia, crizantemele, gălbenelele și margaretele, deci, dacă știți că sunteți alergic la una dintre ele, e posibil să fiți și la coada-șoricelului. Cel mai bine e să evitați consumul acestui ceai de coada-șoricelului, pentru a nu provoca reacții alergice severe.
  • Coada-șoricelului interacționează cu anticoagulante, litiu, medicamente pentru reducerea sucului gastric, sedative, medicamente pentru tensiunea arterială sau epilepsie. Acest ceai de coada-șoricelului ar putea crește sau reduce în mod serios eficacitatea medicamentelor, așa că trebuie să consultați un medic înainte de a bea acest ceai…
  • Consumul ceaiului de coada-șoricelului ar putea crește riscul sângerării, deci e mai bine să îl evitați dacă suferiți de o tulburare de sângerare sau luați anticoagulante.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news