Ceai de soc: beneficii și contraindicații

Share

Ceai de soc pentru lupta împotriva virușilor și stimularea sistemului imunitar.

Ceai de soc

Ceai de soc pentru a trata răceala și gripa, a reduce febra; are efect analgezic, tratează căile respiratorii, tratează sinuzitele, tratează afecțiunile tractului urinar și afecțiunile reumatice, precum și artrita.

Ceaiul de soc este recunoscut drept un medicament natural datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice. De asemenea, ceaiul de soc poate fi servit ca o băutură caldă într-un moment de relaxare.

Modul de preparare a ceaiului de soc

Modalitatea de pregătire a ceaiului de soc este un proces relativ simplu, deoarece se realizează asemenea oricărei infuzii obișnuite de plante. Într-o cană de 250 ml apă aflată la temperatura de 100℃ se adaugă o linguriță de flori de soc. De asemenea, trebuie menționat că o astfel de infuzie durează cam cinci-șase minute, iar la final poate fi îndulcită cu miere sau zahăr, în funcție de preferința consumatorului.

Despre ceaiul realizat pe baza fructelor acestei plante, trebuie precizat că el trebuie consumat în general în combinație cu alte fructe de pădure deshidratate. Metoda de preparare este identică cu cea a florilor de soc.

În ceea ce privește consumul, specialiștii recomandă consumarea a până la trei căni de ceai de soc pe zi, de preferat după fiecare masă.

  • Un aspect importat de luat în considerare este acela că, în prepararea ceaiului din flori de soc, acestea nu se vor fierbe în apă, deoarece pot deveni toxice.
  • Consumul de ceai de flori de soc este contraindicat pe o durată mai lungă de zece zile.

Beneficiile ceaiului de soc

Ceaiul de soc poate fi consumat atât de adulți, cât și de copii. Despre ceaiul de soc se știe că are atât beneficii interne asupra organismului și sănătății acestuia, cât și beneficii externe.

Beneficiile interne ale ceaiului de soc

  1. Asemenea oricărui ceai, ceaiul de soc poate ajuta la vindecarea răcelilor, dacă este consumat încă de la primele semne ale bolii. Datorită calităților detoxifiante, acesta combate virușii și stimulează sistemul imunitar. Ceaiul de soc este și o sursă bogată de vitamine, astfel că este extrem de eficient în tratarea răcelilor sau chiar a gripelor. Ceaiul de soc stimulează secreția glandelor sudoripare, ajutând în acest fel la scăderea febrei în timpul răcelilor.
  2. Ceaiul de soc poate ajuta la tratarea afecțiunilor sistemului urinar, deoarece stimulează diureza. Se recomandă să se folosească în vindecarea disfuncțiilor la nivelul rinichilor sau a vezicii.
  3. Un alt beneficiu intern al ceaiului de soc este acela că este adjuvant în afecțiunilor reumatice și artritelor. Corelând efectul diuretic cu efectul antireumatic al consumului de ceai de soc rezultă aportul acestora asupra afecțiunilor menționate prin eliminarea toxinelor din organism și calmarea zonei afectate.
  4. Ceaiul de soc poate fi folosit cu succes în curele de detoxifiere datorită faptului că deține un aport considerabil de antioxidanți.
  5. În ceea ce privește ceaiul de soc, el poate fi folosit chiar în curele și regimurile alimentare de slăbit, datorită calităților antioxidante, efectului diuretic și faptului că stimulează secreția glandelor sudoripare.
  6. Ceaiul de soc îmbunătățește memoria și puterea de concentrare. Consumat regulat, în numai șapte zile ceaiul de soc contribuie la redobândirea tonusului psihic, remarcat printr-o productivitate intelectuală crescută și multiple episoade de automotivație.
  7. La nivelul cavității bucale, ceaiul de soc tratează inflamațiile gingivale. Folosit ca o apă de gură, în urma gargarei are capacitatea de a combate inflamațiile de la nivelul gingiilor.
  8. Ajută la conservarea valorilor normale ale colesterolului. Datorită proprietăților de a împiedica oxidarea colesterolului în organism, ceaiul de soc împiedică depunerea lui pe artere și, implicit, apariția bolilor cardiovasculare.
  9. Printre calitățile ceaiului de fructe de soc se numără și faptul că îmbunătățește calitatea și aspectul pielii. Acest lucru se datorează agenților antioxidanți prezenți în fructele de soc.
  10. Ceaiul de soc contribuie la optimizarea nivelului de hidratare a organismului. Asemenea oricărei băuturi din plante, ceaiul de soc este un aliat de nădejde în hidratarea organismului atunci când este preparat corect și consumat în limitele indicate de specialiști.
  11. Consumarea pe timpul sarcinii a ceaiului de soc împiedică retenția de apă, datorită calităților de a stimula diureza, poate înlătura stările de greață, oboseală și slăbiciune. Astfel că ceaiul de soc se recomandă spre a fi consumat în timpul sarcinii datorită proprietății acestuia de a elimina toxinele eficient din organism și a transforma primul trimestru al sarcinii, fiind recunoscut pentru că diminuează stările de rău.
  12. Ceaiul de soc stimulează lactația, tocmai de aceea se recomandă spre a fi consumat cu încredere pe timpul alăptării.

Beneficiile externe ale ceaiului de soc

  1. Compresele cu ceai de soc ajută la ameliorarea durerilor provocate de înțepături ale insectelor, degerături, arsurile ușoare și, de asemenea, ajută la refacerea calității pielii.
  2. Un alt beneficiu important al ceaiului de soc este efectul anticelulitic. Adesea, ceaiul de soc se recomandă în regimurile de slăbit și curele de detoxifiere datorită acestei calități de a accelera topirea grăsimilor și eliminarea propriu-zisă a celulitei.
  3. Asemenea ceaiului de mușețel, aburii de ceai de flori de soc ajută la curățarea și înfrumusețarea pielii feței. Acest proces este relativ simplu și oferă rezultate vizibile – presupune aplecarea capului asupra unui vas umplut în prealabil cu ceai de flori de soc preparat proaspăt și aburind, acoperirea capului cu un prosop, având ca scop ca cea mai mare parte din aburii ceaiului să ia contact cu pielea feței. Procesul poate dura în funcție de rezistența persoanei în cauză însă se recomandă un minimum de cinci minute.

Contraindicații pentru ceai de soc:

  • La polul opus al beneficiilor miraculoase ale ceaiului de soc se află totuși și câteva efecte negative cauzate în principal de consumul dezorganizat ori chiar de consumul în exces. Ceaiul de soc se recomandă a fi consumat cel mult zece zile consecutiv, altfel el poate produce deshidratare sau chiar probleme gastrointestinale…
  • De asemenea, ceaiul de soc poate irita colonul. Așadar, în cazul în care vă confruntați cu astfel de probleme, se recomandă să se consulte un medic pentru informații suplimentare și ajutor.

Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente