Home SANATATE Ceai de sunătoare: ameliorează durerile de burtă

Ceai de sunătoare: ameliorează durerile de burtă

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Ceai-de-sunatoare.jpeg

Ceai de sunătoare pentru a trata depresia și stările de anxietate.

Ceai de sunatoare

Ceai de sunătoare cu efect benefic asupra bilei, ameliorând funcționarea acesteia; ameliorează durerile de burtă și îmbunătățește tranzitul intestinal.

Ceaiul de sunătoare se înscrie fără doar și poate în categoria celor mai notorii infuzii de plante. Acest ceai de sunătoare se remarcă prin efectele miraculoase multiple asupra sănătății organismului. Având proprietăți antivirale, antibacteriene, sedative, antiinflamatoare, remineralizante, cicatrizante și astringente, ceaiul de sunătoare se află printre cele mai eficiente medicamente naturiste. De asemenea, ceaiul de sunătoare ajută la eliminarea de serotonină, cunoscutul hormon al fericirii.

Principalul element al ceaiului de sunătoare, planta de sunătoare, este o plantă care se regăsește în zonele de câmpie, subalpine și, în special, în zonele deluroase, se dezvoltă asemena oricărei plante perene. În scop terapeutic se folosesc se folosesc exclusiv părțile aeriene ale plantei înflorite; dispune de o tulpină lemnoasă. Planta de sunătoare se comercializează în plafare sau farmacii naturiste sub diferite forme (pliculețe de ceai, tincturi, plante uscate sau chiar capsule). Sunătoarea este una dintre plantele despre care se cunosc cele mai multe lucruri, deoarece a stârnit interesul cercetătorilor în domeniul botanicii prin numeroasele și diversele beneficii și efecte pe care le deține.

Substanțele active prezente în ceaiul de sunătoare

Elementele active prezente în ceaiul de sunătoare sunt colina, hiepericina, saponinele, uleiul volatil, acidul valerianic, flavonoide, taninuri, rutina, galactoza, care oferă calitățile terapeutice ale ceaiului de sunătoare.

Modul de preparare a ceaiului de sunătoare

Ceaiul de sunătoare se prepară la fel ca orice altă infuzie de plante. La o cană de 250 ml de apă fierbinte aflată la temperatura de 100℃ se adaugă o linguriță de flori sau frunze de sunătoare. Timpul de infuzare recomandat este de 10-12 minute. Preparatul final are o aromă puternică și o nuanță arămie, însoțite de un gust ușor amărui. Din acest motiv, ceaiul de sunătoare se poate îndulci cu miere sau zahăr brun, în funcție de preferințele consumatorului.

Ceaiul de sunătoare se recomandă a fi băut de două sau ori pe zi, după fiecare masă, timp de maximum patru săptămâni.

Citește și: Ceai de tei: efect calmant în caz de stres

Beneficiile interne ale ceaiului de sunătoare

Ceaiul de sunătoare este un veritabil remediu testat pentru depresie. Dezinfectarea rănilor, cicatrizarea arsurilor minore, adjuvant în caz de insomnii sunt doar câteva dintre beneficiile interne ale ceaiului de sunătoare.

  1. Printre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului de sunătoare este calitatea acestuia de a trata depresia și stările de anxietate, afecțiunile secolului al XXI-lea. În mod sigur, ceaiul de sunătoare nu poate înlocui medicamentația prescrisă de medicul specialist însă s-au remarcat manifestări pozitive în urma consumului de ceai de sunătoare în cazul stărilor ușoare de depresie și anxietate. Ceaiul de sunătoare tratează afecțiuni ale sistemului nervos datorită efectului sedativ produs de hiperforină.
  2. Un alt beneficiu al ceaiului de sunătoare este faptul că ameliorează durerile urechilor provocate de otită, afecțiune cauzată de o bacterie contactată din apă. Acest fapt se datorează proprietăților antivirale și antiseptice ale ceaiului de sunătoare.
  3. Ceaiul de sunătoare are un efect benefic asupra bilei, ameliorând funcționarea acesteia. Tocmai din acest motiv, consumul de ceai de sunătoare se recomandă în cazul în care o persoană suferă de colecistită sau dischinezie biliară.
  4. Consumul de ceai de sunătoare se recomandă și în cazul curelor și dietelor de slăbit, deoarece ajută la eliminarea retenției de apă, ceea ce determină scăderea în greutate.
  5. O altă calitate a ceaiului de sunătoare este aceea că ameliorează durerile de burtă și îmbunătățește tranzitul intestinal. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul de sunătoare contribuie la menținerea echilibrului gastrointestinal prin efectul asupra bilei, rolului hepatoprotector și elimină spasmele de la nivelul tranzitului intestinal.
  6. Grație proprietăților antiseptice, antiinflamatoare și astringente, ceaiul de sunătoare contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv în general, intervenind în tratarea afecțiunilor hepatice precum hepatită cronică și acută, ciroza, degenerarea celulei hepatice sau afecțiunilor gastrointestinale de tipul gastritelor, chiar ulcerelor gastrice, viermilor intestinali și lipsa poftei de mâncare.
  7. Un alt beneficiu binecunoscut al ceaiului de sunătoare este acela că tratează insomniile. Consumul de ceai de sunătoare înainte de culcare determină apariția unui somn liniștit și odihnitor. De asemenea, stimulează secreția de melatonină care determină un somn profund, fără vise. Ceaiul de sunătoare nu conține cafeină.
  8. De asemenea, se recomandă consumul de ceai de sunătoare persoanelor care încearcă să renunțe la fumat, deoarece diminuează senzația de dependență de nicotină.
  9. Elementele active hipericina și hiperforina din compoziția ceaiului de sunătoare atacă virușii care produc hepatita B și C.
  10. Ceaiul de sunătoare ajută, de asemenea, în tratarea afecțiunilor bucale. Sub formă de gargară sau comprese, ceaiul de sunătoare ajută la tratarea abceselor, aftelor, rănilor, inflamațiilor gingiilor.
  11. În cazul afecțiunilor pulmonare, infuziile cu ceai de sunătoare ajută la vindecarea răcelilor și bronșitelor.

Beneficiile externe ale ceaiului de sunătoare

Printre beneficiile externe ale ceaiului de sunătoare se numără efectul benefic asupra pielii feței, cicatrizează rănile și arsurile ușoare dezinfectându-le, în același timp.

  1. Ceaiul de sunătoare este extrem de benefic pentru tenul uscat, ridat și iritat. Prin aplicarea unor comprese îmbibate în ceai de sunătoare, acesta îmbunătățește aspectul calitativ al pielii, optimizându-i nivelul de fermitate și hidratând în profunzime. În mod asemănător, reușește să calmeze ușor și eficient pielea iritată a tenului.
  2. Un alt beneficiu extern al ceaiului de sunătoare este acela că este un remediu extrem de eficient pentru tăieturi, răni deschise, răni purulente, eczeme și chiar arsuri ușoare, deoarece ajută la grăbirea cicatrizării acestora. Datorită efectului antiseptic, ceaiul de sunătoare dezinfectează rănile, iar grație proprietăților astringente, acesta reușește să ajute la cicatrizarea sau chiar refacerea țesuturilor sau tegumentelor. Ceaiul de sunătoare combate senzația de durere, mâncărime sau usturime cauzată de înțepăturile de insecte.

Contraindicații pentru ceai de sunătoare:

  • Un aspect important este acela că nu se recomandă consumul de ceai de sunătoare în concomitent cu o medicamentație pentru depresie. Acesta diminuează considerabil efectul antidepresivelor, anticoagulantelor, contraceptivelor orale, antiasmaticelor, antihipertensivelor, imunosupresivelor.
  • De asemenea, consumul excesiv de ceai de sunătoare are, de asemenea, consecințe negative precum tulburări digestive, crampe abdominale, reacții alergice, chiar anxietate, disfuncție erectilă, amețeală, migrene sau xerostomie (gură uscată).
  • Consumul de ceai de sunătoare este contraindicat în sarcină și în perioada alăptării…
  • O altă consecință negativă a consumului de ceai de sunătoare este aceea că provoacă fotosensibilitate (sensibilitate la lumină) persoanelor care se expun radiațiilor solare sau altor surse de radiații ultraviolete.
Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate