Home SANATATEChirurgie plastica Ce este dermabraziunea

Ce este dermabraziunea

autor Elena Yvette
513 vizualizari

Dermabraziunea este o tehnica folosita in trecut pentru ca urmele cauzate de acnee sau varsat de vant sa fie imbunatatite insa in prezent este utilizata si pentru imbunatatirea ridurilor usoare sau a cicatricilor cauzate de tatuaje.

dermabraziunea

Dermabraziunea are loc prin intermediul unui instrument care indeparteaza stratul superficial al pielii, dupa care apare un nou strat imbunatatit, tegumentul fiind mai catifelat. Din nefericire, exista mai multe „probleme” care nu au cum sa fie tratate, precum semnele din nastere sau cicatricile cauzate de arsuri.

Procedura: are loc la un cabinet, iar specialistul aplica un spray ce raceste tegumentul, dupa care urmeaza dermabraziunea, iar procedura dureaza intre 15 minute si o ora, in functie de suprafata pielii care urmeaza sa fie tratata.

Efecte adverse frecvente: de obicei, nu sunt reactii adverse insa in anumite cazuri culoarea pielii poate fi modificata pentru o perioada scurta de timp sau hiperpigmentarea, in cazul in care pacientul se va expune la soare in perioada care urmeaza, dupa ce a avut loc procedura.

Complicatii: in unele cazuri, apar infectiile, cicatricile sau schimbarea permanenta a culorii pielii.

Recuperare: dupa ce are loc interventia, timp de cateva zile va exista o senzatie de arsura a pielii insa daca este solicitat, medicul va putea recomanda medicamente care sa reduca disconfortul. Vindecarea va avea loc in circa 10 zile. De obicei, cele mai multe dintre persoane pot reveni la activitatile zilnice la o saptamana sau doua, dupa ce a avut loc interventia, iar pacientii trebuie sa evite neaparat razele soarelui pe o perioada de circa jumatate de an si sa utilizeze des si creme protectoare…

Rezultate:aceasta interventie ajuta ca un nou strat de piele sa fie regenerat, astfel fiind imbunatatit aspectul, iar efectele sunt permanente, chiar daca pot aparea riduri noi odata cu trecerea anilor.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies