HomeSANATATEChirurgie plastica Colagenul te scapa de riduri

Colagenul te scapa de riduri

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 4,7K views
Colagenul-te-scapa-de-riduri in Chirurgie plastica

Colagenul sau alte substante care au rolul de umpere sunt capabile sa imbunateasca aspectul tenului, care devine mai neted. Odata cu trecerea anilor, tonusul si elasticitatea se schimba si astfel apar ridurile, iar aceste substante pot corecta imperfectiunile aparute, dar si unele cicatrici.

Colagenul te scapa de riduri

Exista mai multe tipuri de substante utilizate, cum ar fi colagenul uman, substante sintetice ori colagenul propriu, care se extrage dintr-o alta zona a corpului.

Din nefericire, cele mai multe dintre acestea reprezinta niste corectari temporare si nu permanente, din cauza faptului ca organismul absoarbe colagenul cu trecerea timpului.

Astfel, este nevoie de mai multe sedinte pentru ca aspectul dorit al tenului sa fie mentinut. De asemenea, exista sansa implantarii grasimii proprii din zona coapselor sau abdomenului, astfel efectele fiind permanente.

Procedura: intai are loc anestezia zonei pentru ca aceasta sa amorteasca, dupa care urmeaza injectarea substantei de umplere alese. Pot urma si alte interventii, in functie de rezultatele dorite.

Efecte adverse frecvente: uneori isi pot face aparitia vanatai in zona tratata, tumefierea, inrosiea sau o usoara senzatie de tensiune.

Complicatii: chiar daca substantele alese pot persista pentru o perioada mai mare de timp, pot aparea si reactiile alergice, astfel fiind necesara testarea pentru stabilirea unei posibile sensibilitati la respectiva substanta, dar cele mai multe persoane nu au nicio problema cu injectia.

Recuperare: de cele mai multe ori vanataile, roseata sau tumefierea vor disparea in cel mult sapte zile, in functie de zona si de substanta utilizata; insa, in cazul injectiilor cu grasime, perioada va fi mai lunga…

Rezultate: si in acest caz, totul va fi influentat de substanta aleasa, dar de cele mai multe ori va fi nevoie de trei  sau patru sedinte anual pentru ca efectele sa fie mentinute.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed