Home SANATATEChirurgie plastica Liftingul facial te intinereste cu 10 ani

Liftingul facial te intinereste cu 10 ani

autor Elena Yvette
722 views 2 minute timp de citit

Liftingul facial are rolul de a face pacientele sa arate si sa se simta mult mai tinere decat sunt. In trecut, pacientele care apelau la aceasta procedura aveau in jur de 60 de ani insa in prezent liftingul facial este efectuat si de persoanele care au varste cuprinse intre 40 si 50 ani.

Lifting facial

Acest lifting facial implica indepartarea pielii lasate, precum si intarirea muschilor faciali sau indepartarea tesutului gras in exces prezent la nivelul regiunii inferioare a fetei. De asemenea, liftingul facial poate imbunatati si linia obrajilor.

Se poate imbunatati orice linie profunda situata de la nas pana la colturile gurii. Anumite persoane prefera sa asocieze un lifting al sprancenelor si pentru imbunatatirea zonei superioare a fetei. Liftingul gatului poate sa corecteze muschii lasati ce formeaza adesea pliuri pe masura ce pielea imbatraneste. Aceasta poate sa fie efectuata in timpul interventiei sau dupa.

Procedura pentru liftingul facial

La liftingul facial clasic, inciziile se efectueaza in partea anterioara, posterioara si deasupra urechii, dar si de-a lungul liniei capului. Astfel, chirurgii au cum sa acceseze tesutul conjunctiv si muschii subiacenti tegumentului unde are loc interventia, pentru a fi efectuate tehnicile corespunzatoare.

Liftingul facial poate dura intre doua si sase ore. Chirurgul va coase zona unde a avut loc incizia, iar fata va fi bandajata. Cei mai multi dintre pacientil pot sa fie externati dupa doar cateva ore de la interventia chirurgicala insa altii au nevoie de spitalizare pentru o zi.

Efecte adverse intalnite: aparitia echimozelor, hematoamelor, tumefierii, senzatia de tensiune si uscaciunea pielii ce dureaza intre doua si trei saptamani. In unele cazuri, acestea pot persista timp de cateva luni.

Complicatii: in cele mai rare cazuri apar infectiile, sangerarea sau lezarea nervilor de la nivelul fetei. Nu trebuie uitate nici cicatrizarea excesiva, pierderea tegumentului sau aspectul ciudat al lobului urechii.

Recuperare: pacientul se va recupera la doar cateva zile dupa ce a avut loc interventia chirurgicala. Insa, este recomandata odihna la domiciliu, iar cei mai multi dintre pacienti isi vor relua activitatea dupa circa saptamani si se indica evitarea soarelui timp de cateva luni…

Rezultate: efectele liftingului facial pot dura intre cinci si zece ani.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies