Home SANATATEChirurgie plastica Liftingul brațelor (brahioplastia)

Liftingul brațelor (brahioplastia)

autor Elena Yvette
617 views 1 minute timp de citit

Daca se doreste imbunatatirea formei si a conturului membrelor, se poate opta oricand pentru operatia de brahioplastie. Aceasta interventie va indeparta tegumentul si grasimea ce atarna in zona membrelor superioare si este foarte utila persoanelor care au scazut drastic in greutate sau celor care doresc pur si simplu sa arate mai bine.

brahioplastia

Procedura: inciziile se fac pe partea interna a membrului superior, de la nivelul cotului pana in axila, unde nu au cum sa fie vizibile dupa ce are loc interventia. Ulterior, medicul chirurg trebuie sa indeparteze tegumentul si grasimea in plus, iar pentru ca aspectul membrelor sa fie imbunatatit, se poate opta si pentru operatia de liposuctie. Trebuie stiut faptul ca pacientul nu are nevoie internare, iar interventia dureaza intre doua si patru ore.

Efecte adverse intalnite: pot aparea echimozele, tumefierea si inflamatia insa toate acestea se amelioreaza cu trecerea timpului. Cei mai multi dintre pacienti dezvolta cicatrici pe marginea interna si posterioara a membrului superior insa acestea se amelioreaza cu trecerea timpului prin utilizarea unor creme anticicatrici, masaj sau benzi cu silicon.

Complicatii: pot aparea sangerarile, infectiile, colectii lichidiene, senzatie de amorteala in partea interna a bratului, iar cea mai rara complicatie este asimetria.

Recuperare: dupa ce are loc interventia chirurgicala, recuperarea initiala va dura pana la doua saptamani, iar recuperarea completa va dura intre patru pana si sase saptamani. Inciziile au nevoie de circa un an de zile pentru o vindecare completa…

Rezultate: in functie de varsta pacientului, dar si de momentul in care a avut loc interventia, rezultatele pot fi de lunga durata. Se recomanda dieta si efectuarea exercitiilor fizice pentru mentinerea si prelungirea rezultatelor.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies