Home SANATATEChirurgie plastica Operația de ridicare a feselor

Operația de ridicare a feselor

autor Elena Yvette
587 views 2 minute timp de citit

Operația de ridicare a feselor reprezinta o interventie chirurgicala ce presupune indepartarea tegumentului si a grasimii in exces din zona feselor. Aceasta metoda este foarte utila in cazul persoanelor care au scazut masiv in greutate sau care isi doresc pur si simplu sa arate mai bine.

Operația de ridicare a feselor

Cei mai buni canditati pentru operația de ridicare a feselor sunt cei care isi doresc foarte mult si atat. Liposuctia care a avut loc singura poate sa lase in urma un tegument un exces, care va atarna si astfel necesita ridicare, iar medicii recomanda efectuarea a ambelor interventii simultan.

Procedura in operația de ridicare a feselor

Inciziile au loc sub regiunea fesiera, unde sunt vizibile mai greu. Apoi, chirurgul va indeparta tegumentul in exces care atarna, iar pentru ca aspectul feselor sa fie imbunatatit, se va putea efectua si liposuctia. Acestea nu implica spitalizarea pacientului, procedurile dureaza intre doua si patru ore si va fi necesara efectuarea unei anestezii generale.

Efecte adverse frecvente: durerea, senzatia de amorteala, echimozele locale, care vor disparea in cateva saptamani, iar aspectul cicatricilor se vor imbunatati cu trecerea timpului.

Complicatii: sunt destul de rar intalnite si includ sangerarea, infectia si colectii lichidiene mai persistente. In anumite cazuri sunt necesare si interventii suplimentare pentru corectarea oricarei probleme care poate aparea la nivelul zonei unde a avut loc incizia.

Recuperare: cel mai mare inamic in vindecare si recuperare dupa operația de ridicare a feselor este reprezentat de faptul ca pacientul nu are voie sa se aseze pe incizie. In general, pacientii trebuie sa se intinda pe burta in timpul primelor sapte zile dupa interventie, in functie de cat de extinsa este interventia. Pe masura ce inciziile se vindeca, pacientul poate reveni la activitatile normale, printre care si pozitia pe sezut…

Recuperarea initiala dureaza circa zece zile, in timp ce recuperarea completa va dura de la patru pana la sase saptamani, inciziile pot avea nevoie de pana la un an pana cand se vindeca si se estompeaza.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies