HomeSANATATEChirurgie plastica Totul despre marirea buzelor

Totul despre marirea buzelor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
marirea-buzelor in Chirurgie plastica

Injectiile si implanturile de la nivelul buzelor pot imbunatati aspectul acestora, iar cele mai multe dintre materialele folosite in injectii se distrug in cateva luni, acesta fiind motivul pentru care sunt considereate niste procedee temporare. Unele implanturi au efecte de lunga durata, dar exista si mai multe sanse sa apara reactiile alergice.

marirea buzelor
Procedura: chirurgul va efectua ori implantul, ori injectia, dupa ce se efectueaza o anestezie locala.

Exista si o multitudine de materiale care se folosesc pentru injectii sau implanturi. Injectiile implica ori un material sintetic, colagen propriu, grasime de pe coapse sau abdomen, ori substante gelatinoase care au in alcatuire acid hialuronic (o substanta care este secretata in mod normal de catre organism).

Implanturile presupun colagen natural, grasime, materiale sintetice ori bucati de tesut prelevate din gura pacientului. Specialistii stabilesc cea mai adecvata procedura pentru fiecare pacient in parte.

Efecte adverse intalnite: tumefierea si echimoza locala care dureaza cateva zile dupa ce a avut loc injectia si circa o saptamana dupa implant. De asemenea, pot fi afectate mestecatul sau periajul dintilor.

Complicatii: acestea sunt foarte rare, dar, la fel ca la orice interventie chirurgicala, exista anumite riscuri. Pot aparea reactii alergice la implant sau o alergie la anestezie. Pot aparea si sangerarea sau intarirea implantului, impunand astfel indepartarea. De asemenea, exista si riscul de infectie sau de lezare nervoasa.

Recuperare: in cazul injectiilor, recuperarea va durea cateva zile, chiar daca tumefactia si echimozele pot persista mai mult. Se recomanda pozitia ridicata a capului sau evitarea rasului si a miscarilor de acest tip. Sunt recomandate compresele reci locale si evitarea mestecatului timp de cateva zile, adica este indicat sa se consume doar supe si alte mancaruri de acest tip…

In cazul implantelor chirurgicale, recuperarea va dura circa sapte zile si ar putea sa fie necesara odihna la domiciliu pentru minimum trei zile. De asemenea, se interzice si efectuarea exercitiilor fizice timp de cateva saptamani.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed