Operatia de rinoplastie este recomandata si pentru corectarea afectiunilor respiratorii sau pentru imbunatarirea formei nasului, marindu-i sau micsorandu-i dimensiunile.
Operatia de rinoplastie presupune o remodelare a nasului pentru ca functia acestuia sa fie imbunatatita.
Orice persoana care doreste sa apeleze la operatia de rinoplastie, va trebui sa discute cu un medic chirurg cu privire la asteptari, discutie la care pacientul va preciza motivul pentru care doreste interventia. Dupa ce medicul evalueaza toate aspectele nasului, poate trage concluzia daca asteptarile persoanei sunt realizabile.
Nasul ideal?
Nu este nicio forma a nasului ideal care sa fie capabila de o infrumusetare a aspectului fetei insa toate modificarile facute de interventie vor atrage atentia asupra aspectelor naturale ale fetei, accentuand frumusetea.
Procedura
Operatia de rinoplastie nu presupune internarea pacientului si se poate efectua ori cu anestezie generala, ori cu anestezie locala, adica pentru prima varianta, pacientul este adormit in timpul interventiei, iar la a doua varianta, pacientul este doar sedat, nasul fiind amortit, astfel ca acesta nu va simti nicio durere.
Recuperare
In primele sapte zile de la operatie, pacientul trebuie sa poarte o atela nazala speciala. Uneori pot aparea tumefierea sau vanatai in jurul ochilor; insa, acestea dispar dupa cateva zile de la interventie, chiar daca pot persista pana la zece zile.
Dupa aceasta tumefiere, urmeaza alta, mai discreta, care poate fi observata ori de pacient ori de medic, si care dispare in prima jumatate de an…
Forma finala a nasului se stabileste dupa vindecarea completa si este important ca activitatile stresante sa se evite timp de trei, patru saptamani. Pacientul poate reveni la activitatile zilnice si fara sa prezinte vreun semn al unei interventii chirurgicale dupa 14-21 de zile.
Citește și: Chirurgia pleoapei