HomeSANATATEContraceptie Cele mai importante metode contraceptive

Cele mai importante metode contraceptive

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 974 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/contraceptie.jpg

Contraceptia este cunoscuta ca fiind metoda ce previne producerea sarcinii. Este folositoare femeilor care hotarasc cand sunt pregatite sau doritoare de a avea un copil, reprezentand in perioada fertila cheia impiedicarii unei sarcini nedorite.


Sunt cunoscute diverse metode de contraceptie, fiecare avand avantajele si dezavantajele lor.

Tipuri de metode contraceptive

Pilula contraceptiva, injectiile hormonale cu efect contraceptiv, plasturii hormonali care se fixeaza pe piele si inelele vaginale contraceptive fac parte din metodele hormonale. Folosirea acestora da rezultate foarte bune, opreste productia lunara de celule sexuale feminine, prevenind realizarea sarcinii, si totodata pot atenua durerile abdominale, crampele din timpul menstruatiei.

Steriletul face parte din metodele contraceptive intrauterine. Acesta se introduce prin vagin si colul uterin pana la uter. Are rolul de a bloca sperma sa ajunga la ovul si poate opri implantarea ovulului deja fertilizat. Metoda intrauterina este, de asemenea, foarte benefica si folositoare, avand o eficacitate buna de la cinci pana la zece ani de la implantarea steriletului.

Prezervativele, capisoanele cervicale, diafragmele prezinta metode de bariera. Asa cum se stie, aceste metode nu sunt la fel de eficace precum celelalte doua metode. Pentru o siguranta crescuta, este indicata luarea unui spermicid care are rolul de a elimina complet spermatozoizii inainte de trecerea acestora de cervix.

Contraceptia prin metoda calendarului nu este indicata decat femeilor care stiu cu siguranta zilele fertile din timpul menstuatiei, acestea aflandu-se dupa examinarea semnelor de fertilitate si a temperaturii corporale in cel putin doua luni consecutive. Se interzice contactul sexual neprotejat in timpul zilelor fertile din timpul menstuatiei…

Vasectomia sau legatura chirurgicala a trompelor uterine prezinta modul de contraceptie permanent adresat persoanelor sigure de faptul ca nu mai doresc niciodata copii. Aceste metode de contraceptie pot fi ineficiente foarte rar.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed