Greseli in contraceptie

Share

Exista intotdeauna si cupluri care au conceput un copil fara a-l dori, concepere rezultata fie dintr-o intamplare, fie dintr-o greseala de contraceptie.

Greseli in contraceptie

Iata solutiile la greselile grave pe care le faceti in contraceptie:

Protejati-va daca nu va doriti copii

Cuplurile care nu isi doresc copii sunt sfatuiti sa ia o masura de contraceptie, masura ce poate fi decisa alaturi de un specialist in planning familial sau alaturi de un medic ginecolog.

Nu folositi rifampicina

Fiind un antibiotic, rifampicina reduce efectul pilulelor hormonale, al plasturelui sau inelului vaginal.

Medicamentele impotriva convulsiilor, a tratarii fungilor si unele suplimente naturiste sunt alte categorii de medicamente care scad eficienta metodei contraceptive.

Alegeti lubrifiantul potrivit

Lubrifiantii bazati pe uleiuri pot distruge materialul din care este facut prezervativul. Drept urmare, optati pentru un lubrifiant bazat pe apa sau silicon.

Nu zgariati buretele contraceptiv

In momentul inserarii buretelui contraceptiv, aveti grija sa nu il zgariati cu unghiile, intrucat eficienta nu va mai fi aceeasi.

Daca ati uitat sa luati pilulele, optati pentru inca o metoda contraceptiva

Se intampla ca partenera sa uite sa ia o pilula sau mai multe. Daca pilulele uitate depasesc numarul de trei, atunci specialistii recomanda ca femeia sa opreasca administrarea lor si sa reinceapa o folie la o saptamana. In tot acest timp insa, trebuie sa recurgeti la o alta metoda de contraceptie.

Incercati toate metodele pana o descoperiti pe cea ideala

Daca metoda pilulelor contraceptive nu vi se potriveste, a prezervativului pentru ea sau pentru el, atunci incercati si alte metode contraceptive. Se poate opta pentru implantul contraceptiv sau pentru dispozitivul intrauterin, contraceptivele injectabile, plasturii si buretii contraceptivi, inelul sau diafragma.

Alegeti prezervativele care vi se potrivesc

Trebuie stiut ca prezervativele prea mici se pot rupe, deci este ideala alegerea corecta a prezervativelor, spre a nu interveni o sarcina nedorita.

Indepartati buretele contraceptive la timp

Mentineti buretele contraceptiv cel putin sase ore dupa contactul sexual si sa nu il pastrati mai mult de 30 de ore.

Incercati sa evitati contraceptia de urgenta

In cazul in care se banuieste ca exista posibilitatea unei sarcini nedorite din varii motive, atunci pastila de a doua zi, contraceptia de urgenta, va trebui administrata la maximum trei zile de la contact…

Renuntati la fumat

Persoanele care iau anticonceptionale si fumeaza mai mult de zece tigari pe zi sunt expuse atacului de cord, accidentului cerebral vascular si afectiunilor cardiace.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente