Inelul vaginal

Share

Contraceptia reprezinta un aspect esential pentru cuplurile din prezent. Metodele contraceptive ofera siguranta si ordine in viata cuplurilor, daca sunt utilizate cum se cuvine.

Inelul vaginal

Contraceptia care are scopul impiedicarii ovulatiei poate fi obtinuta cu ajutorul contraceptivelor combinate, cu cele progestine, cu ajutorul inelelor vaginale, cu ajutorul contraceptiei transdermale, a celor injectabile.

Mecanism de actiune al inelului vaginal

Fiind o metoda noua de contraceptie, inelul vaginal s-a bucurat de un oarecare succes, chiar daca inca nu este utilizat cu precadere, precum pilulele anticonceptionale, desi are o eficienta mai mare.

Metoda aceasta consta in inserarea in vagin a unui inel care va elibera hormoni, inel ce trebuie sa ramana acolo permanent, dar care va fi inlocuit periodic.

Rolul lui este de a preveni ovulatia si de a ingrosa mucusul cervical.

Inelul contraceptiv vaginal – o achizitie moderna

Inelul contraceptiv vaginal reprezinta un inel flexibil si transparent care are un diametru exterior de aproximativ 50 milimetri.

Acest inel va fi schimbat o data pe luna, unul singur fiind valabil 35 de zile.

Acceptabilitatea inelului contraceptiv vaginal

Inelul vaginal contraceptiv reprezinta un dispozitiv usor de introdus, de inlaturat si nu cere atentie desavarsita zilnica. Singurele aspecte nesigure sunt reprezentate de incertitudinea corectitudinii inserarii inelului sau de retinerea introducerii acestuia.

Drept efecte secundare, inelul contraceptiv va provoca in unele cazuri sangerari, senzatia de oboseala sau vaginita.

Perspectivele inelului vaginal contraceptiv

Dat fiind ca inelul vaginal are numeroase avantaje, reprezinta o metoda de contraceptie care acapareaza tot mai multe femei.

Cercetarile confirma faptul ca se mai efectueaza studii asupra inelelor vaginale, specialistii testand aceasta metoda cu scopul de a-l folosi transvaginal…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news