HomeSANATATEDermatologie – venerologie Ce trebuie sa stii despre psoriazis?

Ce trebuie sa stii despre psoriazis?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/despre-psoriazis.jpg

Psoriazisul reprezinta o boala care, din nefericire, poate fi doar controlata si nu vindecata, prin cateva obiceiuri simple, sanatoase si o ingrijire corespunzatoare a pielii. Este important ca orice persoana sa aiba la cunostinta despre psoriazis si sa cunoasca metodele prin care este posibila gestionarea manifestarilor.

Imbracaminte adecvata
Cel mai des intalnit simptom al acestei afectiuni este senzatia de mancarime, astfel se recomanda evitarea articolelor vestimentare fabricate din lana, ce capteaza caldura si, in plus, irita si pielea care deja are probleme. Sunt indicate hainele lejere, moi, fabricate din bumbac sau in, deoarece acestea permit ca pielea sa fie ventilata. Unele persoane care au psoriazis au precizat ca sunt sensibile la clor sau balsam de rufe, astfel este recomanda evitarea unor astfel de produse.

Mentinerea sanatatii articulatiilor
Daca o persoana are senzatia ca articulatiile sale sunt dureroase, se recomanda ca aceasta sa apeleze la un specialist. Acest lucru ar putea fi un simptom al psoriazisului, fiind prezent la circa 25% dintre persoanele afectate. Studiile despre psoriazis au ajuns la concluzia ca un tratament corespunzator poate preveni articulatiile deformate.

Pielea hidratata
Se recomanda ca dupa dus pielea sa nu fie frecata pentru a se usca, ci a se tampona, dupa care sa se aplice creme in cantitati mari, deoarece acestea vor retine apa in piele. Iarna aerul este mai uscat, astfel se recomanda utilizarea unor astfel de creme in fiecare zi, pentru ca pielea sa se pastreze umeda. Cel mai important lucru care se stie despre psoriazis este faptul ca poate fi tinut sub control daca pielea este hidratata.

Mancare sanatoasa
Pentru ca pielea sa se pastreze sanatoasa, va fi nevoie de orice substanta nutritiva, asa ca din alimentatie nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele pentru ca vor oferi o multime de vitamine si minerale…

Renuntati la fumat
Acesta este primul pas care trebuie facut de o persoana care vrea sa tina psoriazisul sub control, deoarece tutunul va favoriza aparitia sau va agrava psoriazisul. De asemenea, trebuie limitate cantitatile de alcool, deoarece alcoolul are efecte similare cu tutunul.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed