Cum apar varicele

autor Elena Yvette
1,K views

Venele umflate si dilatate prezente in zona membrelor inferioare pot deveni observabile, astfel ca este necesara o prevenire simpla. Atunci cand sangele circula normal prin vase, bineinteles ca persoana respectiva este mai sanatoasa.

Cum apar varicele

Rolul venelor
-venele contin niste „usi” ce se pot deschide intr-o singura directie, pentru ca astfel nu vor permite sangelui sa se scurga spre inima.
-majoritatea venelor se afla in muschi, astfel oricare contractie a acestora va pune o presiune mai mare sau mai mica pe vene, stimuland circulatia sangelui catre inima.
-majoritatea venelor sunt localizate langa artere, astfel acestea trebuie sa fie puternice pentru a putea fi capabile sa reziste la pulsatia arterelor.

Atunci cand sangele nu curge asa cum trebuie prin vene, apar aceste vene varicoase, iar uneori cantitati ridicate de sange pot stagna in vene, astfel acestea devenind largite.  Este importanta tratarea acestor vene, deoarece in timp devin dureroase, chiar si in momentele mersului pe jos, si apare si senzatia de mancarime. De asemenea, in cazuri mai rare, se pot dezvolta cheagurile de sange, care se rup si duc la aparitia problemelor respiratorii.

Prevenire
In primul rand, este importanta mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin intermediul exercitilor fizice, dar si o alimentatie corespunzatoare, deoarece daca vasele de sange sunt curate, debitul sangelui va fi mai puternic.

De asemenea, sangele trece prin ficat inainte de a ajunge inapoi la inima, astfel o suprasolicitare constanta a ficatului va duce la o degradare a acestuia, fapt ce rezulta in aparitia tesutului gros, dar si a acumularii sangelui in vene. Astfel, pentru ca ficatul sa fie protejat, se recomanda evitarea consumului bauturilor alcoolice, dar si anumite medicamente care se elibereaza pe prescriptie medicala…

In plus, tot sangele inimii se indreapta catre plamani, care trebuie sa fie sanatosi, iar pentru protectia lor se recomanda evitarea locurilor unde se fumeaza si unde este mult praf.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed