Home SANATATEDermatologie – venerologie Dermatita numulara – cauze si simptome

Dermatita numulara – cauze si simptome

autor Elena Yvette
1,6K views

Dermatita numulara reprezinta o eruptie sub forma de scuama, care in timp devine similara cu psoriazisul, in unele perioade fiind mai mult sau mai putin vizibile.

Dermatita numulara

Cauze in caz de dermatita numulara

Nu sunt cunoscute cauzele, dar s-a confirmat ca uneori poate aparea din cauza alergiilor la administrarea unor anumite medicamente. De asemenea, apare mai des iarna, avand o legatura stransa cu pielea extrem de uscata, iar temperaturile mici amplifica eventualele simptome. Din nefericire, nu este cunoscut niciun remediu pentru aceasta afectiune.

O metoda buna de tratament pentru dermatita numulara o reprezinta unguentele care au in compozitie cortizon si care se pot elibera si fara prescriptie medicala, insa este nevoie de o atentie sporita, deoarece o administrare prea bogata poate arde pielea.
Daca acest unguent nu are afect, se poate adauga niste gudron de carbuna in compozitie si se pot administra si antibiotice timp de doua saptamani.

Dupa baie sau dus (fara apa fierbinte), pielea trebuie lubrifiata, astfel se recomanda aplicarea unui ulei de corp, iar pentru uscare nu se freaca pielea, ci se tamponeaza.

In cazul persoanelor afectate, se recomanda utilizarea sapunului doar pentru fata, picioare si zona genitala. De asemenea, trebuie evitata imbracamintea care nu este din bumbac 100%, la fel si balsamul de rufe, in timp ce detergentul trebuie sa fie fara parfum…

Simptome dermatita numulara

-mancarime;
-inrosirea pielii;
-inflamatia pielii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed