Home SANATATEDermatologie – venerologie Eruptii cutanate – cauze

Eruptii cutanate – cauze

autor Elena Yvette
741 views 1 minute timp de citit

Cele mai frecvente eruptii cutanate nu sunt grave si se trateaza cu creme ce au in compozitie hidrocortizon, care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Eruptii cutanate

Dermatita saboreica – se intalneste mai des la adulti si presupune aparitia unor scuame in zona fetei, mai precis pe frunte sprancene, obraji sau urechi.

Dermatita de contact – apare dupa ce o persoana a intrat in contact cu un produs la care are alergie sau care poate irita pielea.

Dermatita atopica – este cunoscuta si sub numele de eczema si se intalneste mai des la copii, caracterizandu-se prin roseata si eruptii cutanate in zona genunchilor, coatelor, obrajilor, gleznelor sau incheieturilor.

Dermatita de scutec – nu reprezinta niciun motiv de ingrijorare si apare, bineinteles, la bebelusii care poarta scutece.

Dermatita de staza – apare de cele mai multe ori la zona picioarelor inflamate ale persoanelor afectate si se descrie prin aparitia eritemului.

Psoriazis – aceasta eruptie apare de cele mai multe ori in zona genunchilor, coatelor sau a capului si presupune descuamarea pielii persoanei afectate.

Eczema numulara – aceasta presupune aparitia unor eruptii mari pe tot corpul, de obicei iarna, si are o legatura directa cu pielea extrem de uscata…

Un tratament si un diagnostic corect se stabileste de catre medic in functie de teste alergologice, biopsie cutanata, analize de sange etc.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies