Home SANATATEDermatologie – venerologie Eruptii cutanate – cauze

Eruptii cutanate – cauze

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Eruptii-cutanate in Dermatologie – venerologie

Cele mai frecvente eruptii cutanate nu sunt grave si se trateaza cu creme ce au in compozitie hidrocortizon, care se elibereaza fara prescriptie medicala.

Eruptii cutanate

Dermatita saboreica – se intalneste mai des la adulti si presupune aparitia unor scuame in zona fetei, mai precis pe frunte sprancene, obraji sau urechi.

Dermatita de contact – apare dupa ce o persoana a intrat in contact cu un produs la care are alergie sau care poate irita pielea.

Dermatita atopica – este cunoscuta si sub numele de eczema si se intalneste mai des la copii, caracterizandu-se prin roseata si eruptii cutanate in zona genunchilor, coatelor, obrajilor, gleznelor sau incheieturilor.

Dermatita de scutec – nu reprezinta niciun motiv de ingrijorare si apare, bineinteles, la bebelusii care poarta scutece.

Dermatita de staza – apare de cele mai multe ori la zona picioarelor inflamate ale persoanelor afectate si se descrie prin aparitia eritemului.

Psoriazis – aceasta eruptie apare de cele mai multe ori in zona genunchilor, coatelor sau a capului si presupune descuamarea pielii persoanei afectate.

Eczema numulara – aceasta presupune aparitia unor eruptii mari pe tot corpul, de obicei iarna, si are o legatura directa cu pielea extrem de uscata…

Un tratament si un diagnostic corect se stabileste de catre medic in functie de teste alergologice, biopsie cutanata, analize de sange etc.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed