HomeSANATATEDermatologie – venerologie Tratament negi: 9 metode ca sa scapi de ei

Tratament negi: 9 metode ca sa scapi de ei

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Tratament-negi.jpg

Tratamentul pentru negi difera la fiecare persoana, in functie de diagnostic. Exista cateva solutii la care sa apelezi acasa, atunci cand doresti sa iti tratezi negii.

Tratament negi

Cele mai bune tratamente pentru negi

Solutii keratolitice
Pentru negii de dimeniuni reduse se recomanda solutii pe baza de acid salicilic si acid lactic, care se aplica in fiecare zi pana la indepartarea acestora.

Plasturii keratolitici
Locurile mai extinse unde se regasesc acestea se trateaza timp de o saptamana prin intermediul plasturilor care contin acid salicilic intr-o concentratie de 40%.

Crema cu imiquimod
Aceasta se aplica in zona respectiva de aproximativ trei ori pe saptamana, iar in zonele de dimensiuni mai mari se vor aplica pansamente mai mari.

Tratament hipertermic
Unii pacienti au avut rezultate dupa ce au introdus zona cu probleme in apa fierbine de 45 de grade, timp de 15 minute, de 3 ori pe saptamana, timp de mai multe sedinte.

Banda adeziva
Negii se pot acoperi cu o bucata de banda adeziva, care se lasa acolo timp de o saptamana. In seara ultimei zile, banda se va indeparta dupa o inmuiere in apa calduta. In ziua urmatoare se va relua procesul, pentru ca va fi nevoie de circa 10 „sedinte” pentru a creste sansele unor rezultate bune.

Iata cateva metode care se aplica in clinici, dar sunt costisitoare si dureroase:

Tratamentul pentru negi cu laser
Poate fi eficient in cazul negilor rezistenti la tratament, dar nu are beneficii deosebite.

Tratamentul chirurgical
Acesta consta in curatarea negilor prin intermediul unor instrumente speciale.

Crioterapia
Aceasta presupune aplicarea de azot lichid pe vata, care se pune pe zona cu probleme timp de 30 de secunde. Azotul va produce inghetarea si astfel se va distruge si tesutul afectat. Aceasta tehnica trebuie repetata la un interval de o luna, pana cand se indeparteaza complet insa este o metoda dureroasa…

Electrocauterizarea
Este o metoda mai eficienta insa este asociata riscului crescut de aparitie a cicatricilor. Negii se vor arde cu ajutorul unui electrocauter, iar totul are loc sub o anestezie locala..

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed