Tratament pentru arsuri

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Tratament-pentru-arsuri.jpg

Din nefericire, exista o multime de cazuri in care pielea poate suferi arsuri insa putine persoane cunosc toate tipurile de tratament pentru arsuri.

Tratament pentru arsuri

Arsurile de tip I– Acesta reprezinta cel mai slab tip de arsura, situatie in care pielea doar se va inrosi si eventual va fi dureroasa insa in majoritatea cazurilor exista tratament pentru arsuri care se poate face la domiciliu fara a mai fi nevoie de apelarea la un medic specialist.

Arsurile de gradul II– Acestea presupun si arsura celui de al doilea strat al pielii, situatie in care pe langa faptul ca se inroseste, pot aparea si vezicule, iar durerea este puternica. Doar in cazul in care suprafata arsurii este foarte mica, atunci persoana s-ar putea trata acasa, dar,  in caz contrar, este neaparat nevoie sa apeleze la medici.

Arsurile de gradul III– Acestea sunt cele mai grave, durerea este severa, anumite zone se innegresc,dar, daca se deterioreaza vreun nerv, in zona respectiva durerea nu va mai exista. Fiecare arsura de acest grada presupune o ingrijire de urgenta la un spital.

Tratament pentru arsuri minore

In primul rand, arsura trebuie mentinuta sub un jet de apa rece pentru un sfert de ora insa daca acest lucru este imposibil, atunci se poate aplica si o compresa cu apa rece, gheata trebuie evitata. Nici untul nu trebuie aplicat, deoarece acesta va capta caldura si poate agrava situatia, aparand si infectiile.

Dupa racirea zonei, se aplica o crema speciala ce va preveni uscarea si va ameliora disconfortul creat. Dupa hidratarea zonei cu probleme, aceasta se acopera cu un bandaj de tifon, fara ca rana sa fie presata…

In locul respectiv pot aparea vezicule cu lichid, care au menirea de a preveni infectia si, din fericire, acestea se vindeca singure insa in cazul in care acestea se rup, pielea urmeaza sa fie spalata cu apa si sapun, dupa care sa se infasoare din nou intr-un bandaj.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed