HomeSANATATEDermatologie – venerologie Tratament pentru puncte negre

Tratament pentru puncte negre

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Tratament-pentru-puncte-negre.jpg

Acneea este o afectiune a pielii intalnita foarte des, in special in randurile tinerilor, circa 85% dintre acestia fiind afectati. Cel mai bun tratament pentru puncte negre sunt infuziile cu plante medicinale.

Tratament pentru puncte negre

Exista mai multe tipuri ale acestei afectiuni, iar manifestarile principale sunt umflaturile rosii. La fel sunt si punctele negre, care apar de obicei pe fata sau pe umeri, iar igiena adecvata reuseste sa amelioreze conditia insa este esential ca tinerii sa cunoasca ceea ce declanseaza aparitia acestora si cel mai bun tratament pentru puncte negre.

Nu exista niciun tratament care sa poata avea efect in scurt timp, dar daca pielea este ingrijita constant, aceasta afectiune va intarzia sa apara. Daca acneea nu apare din cauza unor anumite alimente, nu va fi necesar un plan alimentar insa daca nu este cauzata nici de murdarie, nu va fi necesara spalarea excesiva.

Cel mai bun mod prin care se ingrijeste pielea este ca aceasta sa fie curatata cu un sapun delicat si, in cazul fetelor, sa se evite produsele cosmetice bazate pe ulei, deoarece acestea dauneaza foliculilor, iar in schimbul acestora sa se aleaga cele bazate pe apa, care nu au efecte adverse de acest tip.

Tratament contra punctelor negre, pentru acasa
Se poate prepara o compozitie din frunze de schinduf combinate cu apa, iar rezultatul obtinut se aplica timp de un sfert de ora pe zona cu probleme, dupa care se spala. Pentru ca rezultatele sa fie observabile, tehnica trebuie utilizata frecvent.
Pentru ca punctele negre sa fie eliminate, se recomanda o baie cu aburi, care va deschide porii, dupa care se freaca zona afectata timp de doua minute. Dupa acest proces, se aplica apa rece care va inchide porii abia deschisi.

Fata se poate spala cu suc de lamaie si lapte, mai exact o lingura de suc de lamaie adaugata intr-un pahar de lapte, iar cu rezultatul obtinut se spala fata in mod constant…

Se poate amesteca pudra de migdale cu apa de trandafiri pana cand se formeaza o pasta care se aplica pe zona dorita si se tine acolo pana cand se intareste, dupa care se clateste cu apa calda.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed