Home SANATATEDermatologie – venerologie Tratament psoriazis cu raze UV

Tratament psoriazis cu raze UV

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views 1 minute timp de citit

Circa 3% din populatia globului prezinta simptome ale psoriazisului, care este o afectiune ce provoaca leziuni rosiatice in toate zonele corpului.

Tratament psoriazis cu raze UV

Conform statisticilor, 40% din persoanele care au aceasta afectiune vor ajunge in cele din urma sa sufere si de artrita psoriatica, ce provoaca o durere si tumefiere in zona incheieturilor. De cele mai multe ori, psoriazisul apare in jurul varstei de 15-35 de ani, dar se poate intalni si la nou-nascuti sau la persoane mai in varsta.

Cauze
Acestea nu sunt cunoscute, dar specialistii sunt de parere ca psoriazisul are legatura cu sistemul imunitar. Celulele epiteliale pe care le au persoanele care sufera de aceasta afectiune se dezvolta prea repede, astfel straturile de piele se vor exfolia.

Tratament cu raze UV
Fotochemoterapia este cunoscuta si sub numele de PUVA si presupune aplicarea unui medicament pentru sensiblizarea pielii la razele UV.

Razele UV incetinesc dezvoltarea epiteliala
Aceste raze actioneaza asupra ADN-ului celular si reduc ritmul proliferarii.

Remisie in aproape toate cazurile
Acest tratament de fotochemoterapie consta in maximum patru sedinte intr-o saptamana, iar doza creste constant, ca urmare a raspunsului la tratament. De asemenea, frecventa acestor sedinte se poate reduce in functie de abordarea aleasa…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies