HomeSANATATEChirurgie plastica Tratarea venelor varicoase (scleroterapia)

Tratarea venelor varicoase (scleroterapia)

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/scleroterapia.jpg

De mai multe decenii, scleroterapia a fost utilizata pentru tratarea venelor varicoase si a celor care au forma unei panze de paianjen. Procedura implica injectarea unei solutii speciale direct in vene, fapt care va putea duce la coagularea sangelui din acestea si apoi se va putea forma un tesut cu cicatrici la nivelul lor, astfel fiind determinata sclerozarea venelor.

Venele varicoase sunt cele mai mari, tumefiate, foarte vizibile, care au un aspect sinuos; cele in forma de panza de paianjen se pot observa mult mai usor si sunt situate doar sub piele, iar ambele tipuri se gasesc in general la picioare. Scleroterapia este considerata a fi o procedura foarte sigura si eficienta, iar partea buna este ca pana la 80% dintre venele injectate pot fi eliminate prin scleroterapie.

Procedura

Se utilizeaza un ac extrem de fin pentru injectarea solutiei saline, iar in acest timp, se poate resimti o senzatie disconfort si pot aparea si crampele musculare timp de cateva minute. Numarul venelor injectate intr-o singura sedinta difera in functie de marime, dar si de localizarea venelor, iar procedura poate dura pana la 30 de minute.

Efecte adverse des intalnite: senzatia de mancarime poate dura pana la doua ore dupa ce procedura a luat sfarsit. Poate aparea si o reactie inflamatorie la nivelul unde a avut loc injectia insa va disparea dupa cateva zile fara nicio problema.

Complicatii

In cazurile mai rare, pot aparea complicatii precum o inflamatie in zona genitala sau tumefierea brusca a membrului inferior…

Recuperare

Dupa ce a avut loc tratamentul, pacientul nu va avea nevoie de spitalizare, ci isi va putea relua activitatea obisnuita, fiind recomandat mersul pe jos. De asemenea, in primele doua zile este necesara evitarea apei calde, dar si expunerea la soare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed