Home SANATATEEndocrinologie-Diabet 7 Alimente permise in diabet

7 Alimente permise in diabet

autor Elena Rădulescu
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/Alimente-permise-in-diabet1.jpg

Orice persoana care sufera de diabet va avea nevoie de cateva sfaturi pentru a putea sti care sunt acele alimente permise in diabet sau mai putin recomandate, fiind foarte importante, deoarece, pentru pastrarea starii de sanatate corespunzatoare, va trebui controlata cantitatea glucozei din sange.

Alimente permise in diabet

Iata cateva alimente permise in diabet:

Alimente cu continut mare de fibre
Fibrele pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima si va ajuta la controlarea cantitatii de glucoza din sange; astfel, sunt recomandate nucile, fasolea, mazarea, lintea, faina de grau sau taratele – acestea reprezinta cele mai bune alimente permise in diabet.

Iaurt fara grasimi
Acesta contine cele mai bune proteine, care incetinesc si previn cresterea necorespunzatoare a cantitatii zaharului din sange si, in plus, ajuta la evitarea dezvoltarii diabetului zaharat de tip 2.

Legume fara amidon
Acestea (broccoli, ciuperci, spanac, ardei) contin multe vitamine, minerale si fribre, si reprezinta o sursa foarte buna de carbohidrati de calitate. Legumele contin o cantitate redusa de calorii, dar multi nutrienti care nu au niciun impact pentru fluctuatiile nivelului zaharului din sange. Legumele care nu contin amidon sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca conform relatărilor disponibile diabetes.co.uk.

Grasimi bune
Avocado, nuci, masline, migdale, ulei de masline si ulei de arahide – toate ajuta la mentinerea sau scaderea nivelului colesterolului insa si grasimile bune trebuie consumate cu moderatie, pentru ca au multe calorii.

Fructe
Acestea sunt foarte recomandate, deoarece contin putine grasimi, dar au mai multi carbohidrati, fibre, minerale si vitamine decat legumele.

Cereale integrale
Acestea contin fibre, minerale si vitamine la fel ca fructele, dar si carbohidrati pe care organismul ii va transforma in zahar pentru a obtine energia, iar acestia raspund de obicei de nivelul glucozei din sange.

Albusul de ou
Este foarte bogat in proteine si cu un nivel scazut de carbohidrati si se recomanda pentru prevenirea diabetului zaharat…

Citește și: Simptomele glandei tiroide

Abonează-te pe:Yve.ro news