HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Alimente permise in diabet

Alimente permise in diabet

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Alimente-permise-in-diabet in Endocrinologie-Diabet

O persoana care sufera de diabet trebuie sa consume alimente permise in diabet cu putine calorii, dar bogate in nutrienti, fructe proaspete, cereale integrale sau legume fara amidon.

Alimente permise in diabet

Nicio persoana nu ar trebui sa treaca peste nutrientii de baza, ci sa consume alimente permise in diabet adica grasimile, proteinele si glucidele. Cineva care sufera de diabet trebuie sa includa in alimentatie carbohidratii, proteinele slabe si grasimile nesaturate, bune.

Carbohidratii ar trebui sa fie in jur de 50 de grame la fiecare masa, dar se recomanda si gustari care contin pana la 20 de grame de glucide, iar daca se mai practica si sportul, atunci cantitatea poate creste pana la 30 de grame.

Daca se consuma aceasta cantitate optima de carbohidrati la fiecare masa, cantitatea de zahar din sange va fi mentinuta sub control. Cele mai bune alimente permise in diabet sunt citricele, fructele de padure, rosiile, orezul brun, orezul salbatic, pastele integrale, legumele cu frunze verzi.

Aceste portii pe care trebuie sa le consumati au cate 15 grame de carbohidrati fiecare:
-o felie de paine
-o treime de ceasca de orez
-o jumatate de cana de fasole
-o jumatate de cana de fulgi de ovaz

Persoanele care au diabet zaharat, de cele mai multe ori au si riscul crescut de dezvoltare a bolilor cardiovasculare si este indicat sa consume lapte fara grasimi sau iaurt, pentru a limita aportul de grasimi saturate, deoarece acestea sunt cele care duc la o crestere a cantitatii de colesterol in sange, adica cresc riscul aparitiei bolilor de inima…

Dulciurile sunt si ele o sursa buna de carbohidrati insa daca o persoana sufera de diabet zaharat si vrea sa le consume, va trebui sa le inlocuiasca cu o alta masa, pentru ca nivelul zaharului din sange sa nu fie prea mare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed