Cum controlam glucoza in caz de diabet zaharat de tip 2

Share

Persoanele care sufera de diabet zaharat de tip 2 trebuie sa cunoasca in mod special diferitele variante prin care isi pot reduce valorile zaharului din sange si nivelul glucozei, avand nevoie de un plan alimentar echilibrat, un stil de viata activ.

Cum controlam glucoza in caz de diabet zaharat de tip 2

Obiceiuri sanatoase

Nu trebuie omisa nicio masa, mai ales micul dejun, pentru ca ar putea creste valoarea de glucoza din sange. De asemenea, cand o persoana nu mananca sau nu se odihneste suficient, organismul se va alimenta cu energie cu glucoza.

Persoanelor care prezinta aceasta afectiune, ficatul nu functioneaza asa cum trebuie, iar din cauza excesului glucozei, va fi solicitat mai mult decat trebuie. Consumarea carbohidratilor va semnala ficatului cand sa opreasca eliberarea glucozei, iar daca mesele nu sunt regulate, o consecinta ar fi cresterea in greutate.

Persoanele care isi administreaza medicamente pentru diabet zaharat ce vor stimula productia insulinei au sanse sa reduca mai mult decat isi doreau cantitatea glucozei de sange, in cazul in care aleg sa treaca peste cateva mese.

Exercitii fizice

Pentru un somn odihnitor se recomanda exercitiile fizice, pentru ca inactivitatea va reduce calitatea somnului, iar daca odihna nu este asa cum trebuie, va putea sa consume mai multa energie decat acele exercitii fizice. Pentru ca tonusul muscular sa fie mentinut, se recomanda 30 de minute in fiecare zi. Mersul pe jos sau chiar urcatul scarilor sunt foarte eficiente si pot fi efectuate de catre fiecare persoana…

Hidratare

Pentru fiecare persoana hidratarea este benefica, iar apa se recomanda cel mai mult, in special atunci cand nivelul glucozei este crescut. Este cunoscut faptul ca zaharul prezent in sange este capabil sa duca la o urinare excesiva, asadar se recomanda consumul de apa in cantitati mari, pentru ca deshidratarea sa fie prevenita. Chiar daca nu va duce la scaderea cantitatii in sange, macar va ajuta la mentirea valorilor sale.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news