HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Diabetul zaharat – simptome

Diabetul zaharat – simptome

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Diabetul-zaharat in Endocrinologie-Diabet

Diabetul zaharat reprezinta o afectiune ce apare din mai multe motive. Diabetul zaharat de tip 1 presupune dezvoltarea cetoacidozei daca nu se administreaza un tratament cu insulina. Acest tip apare de cele mai multe ori in copilarie, fiind un rezultat al deteriorarii si distrugerii celulelor autoimune prezente in pancreas.

Diabetul zaharat

Diabetul zaharat de tip 2 se caracterizeaza prin hiperglicemie care avanseaza in cazuri mai rare la cetoacidoza. Acest tip de diabet apare de obicei in randul persoanelor care au implinit varsta de 40 de ani, din cauza unor defecte genetice care duc la rezistenta la insulina.

Simptomele diabetului zaharat

In cele mai multe dintre cazuri, diabetul trebuie diagnosticat cat mai devreme cu putinta, pentru ca prin acest mod vor fi prevenite eventuale complicatii. Daca sunt cunoscute cateva simptome des intalnite ale diabetului zaharat, atunci acest lucru este posibil.

Glucoza reprezinta o sursa de energie foarte importanta pentru celulele organismului, patrunde in sange prin intermediul insulinei, este ajutata de metabolism si furnizeaza energie organismului. Insulina este produsa de pancreas, iar atunci cand nu se afla in cantitati optime, nivelul glucozei va creste, fapt care duce la aparitia diabetului.

• Simptomele diabetului zaharat tip 1 apar de obicei brusc si sunt mai grave

-urinare frecventa;
-senzatia frecventa de sete;
-senzatia frecventa de foame;
-pierdere in greutate subita fara motive;
-senzatia de oboseaa;
-senzatia de iritabilitate.

• Simptomele diabetului zaharat de tip 2 sunt:

-fiecare simptom prezent in cazul diabetului zaharat de tip 1;
-infectii dese;
-vedere incetosata;
-vindecarea leziunilor intr-o perioada mai mare;
-senzatia de furnicaturi in zona picioarelor;
-amorteala membrelor…

Daca o persoana are parte des de momente de slabiciune si senzatia de lesin, transpiratie excesiva, un ritm cardiac rapid, senzatia de iritabilitate, senzatia de somn continuu, senzatia permanenta de foame sau sete, exista sanse sa aiba cateva simptome ale hiperglicemiei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed