HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Mostenirea genetica are un rol important in aparitia diabetului zaharat

Mostenirea genetica are un rol important in aparitia diabetului zaharat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 925 views
diabetului-zaharat in Endocrinologie-Diabet

Mostenirea genetica are un rol important in aparitia diabetului zaharat si in general va influenta sansele ca o persoana sa prezinte aceasta afectiune.

diabetului zaharat

Exista mai multe tipuri de diabet zaharat, insa cele principale sunt diabetul zaharat de tip 1 si 2 si diabetul gestational si toate duc in acelasi loc, la neputinta organismului de a produce sau de a se folosi de insulina.

Organismul are nevoie de insulina pentru a putea utiliza glucoza ce provine din alimentele recent consumate, iar daca insulina este insuficienta, glucoza ramane in sange, fapt care in timp dauneaza nervilor, ochilor sau altor organe.

Persoanele care au sanse de a dezvolta aceasta afectiune din cauza mostenirii genetice ar trebui sa cunoasca tot ce trebuie despre ea, deoarece poate fi prevenita.

Diabetul zaharat de tip 1 apare din alte motive fata de cel de tip 2, dar exista si factori comuni, precum genetica. Trebuie cunoscut faptul ca doar genele nu sunt suficiente pentru a declansa o boala, iar cea mai buna dovada o reprezinta gemenii, care au gene identine, si daca unul va suferi de aceasta afectiune, nu este necesar ca o va face si celalalt.

Diabet zaharat de tip 1
Exista mai multe schimbari ale acidului dezoxiribonucleic (ADN) care pot creste sansele dezvoltarii diabetului de tip 1, iar oamenii de stiinta incearca sa sa afle legatura dintre niste gene AHL, care ajuta sistemul sa functioneze corespunzator, si cresterea riscului dezvoltarii afectiunii.

Diabet zaharat de tip 2
De cele mai multe ori, este necesara o singura schimbare in ADN, pentru ca diabetul zaharat de tip 2 sa fie dezvoltat…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed