HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Problemele sistemului endocrin

Problemele sistemului endocrin

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/06/Problemele-sistemului-endocrin.jpg

Digestia sau reproducerea reprezinta niste functii importante ale organismului, dar fara sistemul endocrin, acestea nu ar putea sa se desfasoare corespunzator.

Problemele sistemului endocrin

Acest sistem este alcatuit din tiroida, hipofiza, hipotalamus, glanda pineala, paratiroida, glandele suprarenale si cele reproducatoare. Alaturi de sistemul imunitar, aceste secretii lupta pentru ca sanatatea organismului nostru sa fie pastrata.

Tulburari

Acestea au legatura cu glandele organismului. Acest sistem produce hormoni, care ajuta la bunul mers al unor procese esentiale ale corpului precum respiratia, controlarea kilogramelor sau echilibrul fluidelor. Sistemul este alcatuit din diferite tipuri de glande, printre care si cele localizate in creier, zona rinichilor,  zona gatului, pancreas, testicule sau ovare.

Printre cele mai frecvente disfunctii de acest tip se numara diabetul zaharat, hipertiroidismul, boala Graves, boala Addison, prolactinomul, sindromul Cushing si altele. Aceste afectiuni prezinta de cele mai multe ori simptome care se aseamana unor boli mai grave.

Tratarea acestor afectiuni difera in functie de tipul ei insa in cele mai multe dintre cazuri au legatura cu echilibrul hormonilor. Daca afectiunile endocrine nu se trateaza, ele sunt capabile sa influenteze negativ tot corpul omenesc.

Simptomele diabetului zaharat

Diabetul zaharat reprezinta o afectiune endocrina des intalnita si apare atunci cand pacreasul nu poate produce destula insulina ori organismul nu poate folosi in mod corespunzator insulina disponibila deja. Printre simptomele pentru ambele tipuri de diabet se numara:
– o sete excesiva (sau foame);
– senzatia de oboseala;
– urinare frecventa;
– greata si varsaturi;
– o scadere sau o crestere in greutate fara un motiv intemeiat;
– modificari ale vederii.

Simptomele acromegaliei

– buze, nas sau limba foarte mari;
– maini sau picioare foarte mari ori foarte umflate;
– modificarea structurii osoase in zona fetei;
– dureri articulare si ale corpului;
– ingrosarea vocii;
– durerile de cap foarte dese;
– ingrosarea pielii;
– disfunctii sexuale diferite si scaderea poftei;
– scaderea calitatii vederii…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed