HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Regimul persoanelor cu diabet zaharat

Regimul persoanelor cu diabet zaharat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 869 views
diabet-zaharat in Endocrinologie-Diabet

Este cunoscut faptul ca este dificil pentru persoanele diagnosticate cu prediabet sau diabet zaharat sa reuseasca sa scada in greutate, insa dieta si exercitiile fizice pot ajuta in acest sens, diabetul devenind mai usor si mai eficient de gestionat.

diabet zaharat

Daca kilograme sunt mentinute la cantitatea optima, beneficiile vor fi mai multe daca suferiti de diabet zaharat. Conform medicilor, pentru a slabi corect este nevoie de o alimentatie sanatoasa si de gestionarea corecta a diabetului.

Obiective realiste. Nu trebuie sa sperati sa transformati corpul dumneavoastra dintr-odata, dar se pot  stabili niste obiective realiste, precum exercitiile fizice de dificultate medie si consumul unui numar redus de dulciuri. Dupa acesti mici pasi urmeaza o noua treapta:

Urmati un plan alimentar echilibrat. Dieta trebuie alcatuita in asa fel incat sa nu existe schimbari bruste ale cantitatii de glucoza din sange, deoarece este foarte important controlul cantitatii de zahar. Medicii recomanda ca aportul zilnic de calorii sa fie diminuat cu cel mult 500 de unitati si trebuie redus numarul caloriilor din grasimi, carbohidrati si proteine. Dieta care se recomanda cel mai mult este bazata pe:

• 50% carbohidrati
• 15% proteine
• 35% grasimi sanatoase

Sport. Este mai usoara scaderea in greutate si mentinerea cantitatii optime de kilograme daca sunt efectuate constant exercitii fizice. Conform specialistilor, persoanele care urmeaza un plan sportiv, alaturi de un plan pentru scaderea aportului caloric, vor slabi mai usor fata de persoanele care tin cont doar de dieta…

Consumati mai multe mese mici zilnic. Persoanele care vor sa slabeasca si sufera de diabet au nevoie de mese mai mici, pentru ca cele mari pot afecta cantitatea de zahar din sange, pe cand mesele mici vor mentine nivelul glucozei in limitele optime.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed