HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Sfaturi utile pentru persoanele cu prediabet

Sfaturi utile pentru persoanele cu prediabet

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 892 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/prediabet.jpg

Inaintea dezvoltarii diabetului de tip 2, in cele mai multe dintre cazuri isi face aparitia prediabetul. De obicei, persoanele care au prediabet, au si cantitatea sangelui mai mare decat in mod normal insa nu destul de mare pentru a se putea detecta prezenta diabetului zaharat.

prediabet

Daca nu sunt luate masuri, de cele mai multe ori prediabetul se va transforma in diabet de tip 2 in mai putin de 10 ani. In plus, prediabetul va aduce daune sistemului circulator si inimii.

Partea buna este ca prediabetul reprezinta cea mai buna sansa pentru imbunatatirea starii de sanatate (adica sa duca la consumul alimentelor sanatatoase), activitatii fizice si mentinerea greutatii optime.

Iata cum se poate reduce riscul aparitiei diabetului zaharat:

1. Pentru persoanele supraponderale, se recomanda cel mai mult pierderea in greutate, care previne dezvoltarea diabetului zaharat, dar duce si la scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.
2. Foarte importante sunt si exercitiile fizice constante, fiind necesare 30 de minute de orice tip de activitate fizica (nu foarte intensa) precum alergatul sau inotul, de minimum 5 ori saptamanal.
3. Urmarea unei diete sanatoase este, de asemenea, foarte importanta, astfel se recomanda consumul de salate, fructe, cereale, peste, fasole sau carne de pui sau curcan. Zaharul sau mierea de albine trebuie consumate in cantitati moderate. Sub 30% din caloriile zilnice trebuie sa provina din grasimi, dintre care sub 10% sunt grasimile saturate. Circa 50% dintre carbohidrati trebuie consumati din caloriile zilnice necesare. Nici fibrele nu trebuie sa lipseasca, minimum 38 de grame zilnic pentru barbatii sub 50 de ani si 25 de grame pentru femeile sub aceasta varsta.
4. In anumite cazuri, va fi necesar un tratament pentru colesterol si pentru ca tensiunea arteriala sa fie reglata…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed