Simptomele glandei tiroide

Share

Simptomele glandei tiroide sunt obezitate, depresie, pierderea parului, impotenta, boli cardiovasculare; astfel, se recomanda consultul unui medic specialist.

Simptomele glandei tiroide

Oamenii de stiinta sunt de parere ca exista multe persoane care sufera de afectiuni ale glandei tiroide insa nu fiecare dintre ele cunosc simptomele glandei tiroide. Tiroida este o glanda localizata in zona gatului si este foarte importanta in functia metabolismului.

Daca exista vreo afectiune a tiroidei, aceasta poate duce si la schimbari de greutate, dar si la scaderea energiei. Daca glanda tiroida nu functioneaza corespunzator, aceasta poate elibera mai putini sau mai multi hormoni; in cazul primei variante se numeste hipotiroidism, iar in varianta a doua se numeste hipertiroidism.

Manifestari hipotiroidism:
depresie
-infertilitate
-constipatie
-oboseala
-par uscat
-senzatie de frig
-piele uscata
-mancarime
-cresterea in greutate

Manifestari hipertiroidism:
-transpiratie
-iritabilitate
-pielea subtiata
insomnii
-pierderea in greutate
-tremuratul mainilor
-senzatia de slabiciune
-accelerarea batailor inimii
-nervozitate
-menstruatii rare

Senzatia de disconfort la nivelul gatului – aceasta stare, alaturi de o umflare a gatului, dar si vocea ragusita, sunt doar cateva semne ale unei tiroide mai mari, care apar atunci cand este prezent hipertiroidismul.

Probleme intestinale – diareea este asociata cu hipertiroidismul, in timp ce constipatia severa si de lunga durata cu hipotiroidismul.

Tulburari ale menstruatiei – cele mai dureroase sunt de cele mai multe ori asociate cu hipotiroidismul, insa in cazurile in care menstruatia este mai scurta este asociata cu hipertiroidismul, in timp ce infertilitatea are legatura cu diferite conditii ale tiroidei netratate.

Probleme cu colesterolul – daca acesta este prezent in cantitati mari, care nu se reduc dupa administrarea medicamentelor si practicarea exercitiilor fizice, acesta poate sa reprezinte un simptom al hipotiroidismului nediagnosticat. In cazul in care nivelul de colesterol este foarte scazut, atunci acesta este un semn al hipertiroidismului…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news