HomeSANATATEEndocrinologie-Diabet Stilul de viata al persoanelor cu diabet zaharat tip 1

Stilul de viata al persoanelor cu diabet zaharat tip 1

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/04/diabet-zaharat-tip-1.jpg

Conform statisticilor, de zece ani incoace numarul persoanelor afectate de diabetul zaharat este intr-o continua crestere, iar cele care sufera de diabet zaharat tip 1 vor fi nevoite sa recurca la cateva schimbari majore in stilul de viata. Afectiunea poarta o legatura stransa cu controlul nivelului glicemiei, dar tine cont si de dieta bolnavului.

diabet zaharat tip 1

Persoanele afectate cu diabet zaharat tip 1 sunt nevoite sa tina cont de aportul caloric, administrarea medicamentelor, dar si de efectuarea exercitiilor fizice pentru a se asigura ca nu risca sa apara complicatii.

Mentinerea greutatii corporale optime

Respectarea acestei recomandari este foarte importanta, dar trebuie metionat ca femeile insarcinate si copiii care au fost afectati de vreo boala trebuie sa mentina aportul corespunzator de calorii.

Prevenirea complicatiilor diabetului zaharat de tip 1

Persoanele afectate de diabet zaharat tip 1 au mai multe sanse de a avea parte de complicatii precum bolile de rinichi sau de inima.

Renuntarea la fumat

Acest viciu are efecte negative indiferent daca persoanele sunt sanatoase sau bolnave, dar, in cazul persoanelor care sufera de diabet, consecintele vor fi si mai mari, deoarece fumatul creste nivelul colesterolului si duce si la contractia vaselor de sange.

Efectuarea exercitiilor fizice

Exercitiile fizice sunt foarte importante pentru persoanele afectate de diabet zaharat tip 1, iar in functie de posibilitatile fiecarei persoane sunt recomandate minimum jumatate de ora de exercitii de intensitate medie in fiecare zi…

Odihniti-va

Aceasta este foarte importanta indiferent daca cineva sufera de diabet zaharat tip 1 sau nu, fiind necesare minimum sase ore de somn in fiecare noapte si recomandate opt ore. De asemenea, in functie de posibilitatile fiecaruia se recomanda odihna timp de jumatate de ora dupa masa de pranz.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed