Colita ulcerativa

Share

Colita ulcerativa este o boala destul de grava, iar persoanele afectate au parte de un sistem imunitar care incepe sa functioneze defectuos si care va ataca peretele intestinului, aparand astfel inflamatii si sangerari.

colita ulcerativa

Din nefericire, nu este niciun mod care sa ofere o certitudine 100% pentru prevenirea acestei afectiuni, insa exista cateva tratamente care ne pot imbunatati viata.

Dieta este foarte importanta – desi alimentele nu vor duce la aparitia acestei afectiuni, o dieta sanatoasa si corespunzatoare va putea fi de folos pentru a preveni aparitia acesteia. Trebuie evitate alimentele pline de fibre precum, legume crude, fructe, cereale, dar si alimentele prajite. De asemenea, nu trebuie consumate nici varza sau fasolea, iar daca persoana sufera de intoleranta la produse lactate, se vor evita si acestea, alaturi de alcool, cafea si bauturi cu mult zahar.

Medicamente pentru colita ulcerativa– Acesta este cea mai recomandata varianta. Nu lipsesc medicamentele cu rol antiinflamator, daca simptomele nu sunt foarte grave si deranjante, dar, pentru cazurile grave, uneori se pot administra si steroizii, astfel controlandu-se simptomele.

Stil de viata – Este foarte important ca stresul sa fie redus, pentru ca va ajuta la starea generala a sanatatii, insa va putea preveni si alte situatii neplacute care vin odata cu aceasta afectiune. Stilul de viata poate fi imbunatatit prin intermediul exercitiilor fizice efectuate constant, relaxarea muschilor sau oricare alte metode, toate sunt binevenite…

Terapii alternative – Conform studiilor recente, acupunctura poate ameliora cateva simptome ale acestei afectiuni. In plus, un efect similar il prezinta semintele de boswellia si de curcuma, deoarece toate au capacitati antiinflamatorii.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news