Home SANATATEGastroenterologie Gastroduodenita: tratamentul oferit doar de medic

Gastroduodenita: tratamentul oferit doar de medic

autor Elena Yvette
526 vizualizari

Gastroduodenita reprezinta un tip de gastrita cronica, adica o umflare a mucoasei stomacului si a duodenului. Aceasta afectiune poate favoriza si aparitia unor boli hepatice sau a altora care au legatura cu sistemul endocrin. In majoritatea cazurilor, motivele au legatura cu alimentele consumate prea fierbinti sau prea reci.

Gastroduodenita

Simptome in caz de gastroduodenita

Simptomele cel mai des intalnite ale gastroduodenitei sunt similare cu cele ale gastritei, adica letargie, insomnie, dureri de cap, senzatia de slabiciune, greata, crampe, varsaturi, constipatie, diaree, pierderea poftei de mancare sau senzatia de plenitudine.

Vitamina A si paloarea pielii sunt alte simptome ale afectiunii, iar severitatea acesteia difera in functie de cat de mult au fost perturbate sistemele metabolice prezente in organism.

Tratament pentru gastroduodenita

Un tratament pentru gastroduodenita este oferit doar de medic; acesta este capabil sa alcatuiasca un plan alimentar care este necesar sa fie respectat in totalitate, fara nicio exceptie. De asemenea, nu trebuie consumate alimente prea calde sau prea reci si trebuie sa fie foarte bine mestecate.

Nu este nevoie ca mesele sa fie foarte bogate, ci mai multe intr-o cantitate mai mica, adica putin si des. In plus, se recomanda ca ceaiurile, cafeaua si sucurile sa nu fie consumate foarte des, pentru ca astfel va creste nivelul acidului clorhidric. Daca nu se respecta tratamentul pentru gastroduodenita, in anumite cazuri se va putea ajunge la sangerari in zona stomacului. Cei care au deja gastroduodenita au nevoie de o atentie sporita acordata tipului de alimente alese, dar si felului in care acestea se consuma…

In plus, pot fi folosite infuzii de coada-soricelului sau diverse seminte (chimen, fenicul), iarba de troscot, radacina de valeriana, fiecare ingredient adaugandu-se separat si treptat, dupa ce se faramiteaza cu atentie. Se iau doua linguri din acest amestec, iar peste acestea se toarna circa un litru de apa foarte fierbinte, apoi se fierbe, dupa care continutul se toarna intr-un termos.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies