Pentru persoanele afectate de refluxul gastroesofagian, felul cum mananca este la fel de important precum mancarea in sine. Orele mesei trebuie respectate, gustarile noaptea trebuie evitate, iar dupa masa, persoana se va intinde pe pat. Alimentele trebuie atent alese, iar simptomele afectiunii sunt diminuate daca produsele consumate nu au multe grasimi si sunt pline de fibre dietetice.
Fulgii de ovaz
Persoanele afectate de refluxul gastroesofagian nu trebuie sa consume gogosi la prima masa, deoarece pot avea arsuri la stomac, gogosile inlocuindu-se cu fulgi de ovaz, ce nu au multe grasimi, contin multe fibre si sunt capabili sa calmeze stomacul. Pentru a fi mai gustoase, cerealele se pot consuma alaturi de banane feliate.
Ghimbir
Daca este proaspat, ghimbirul joaca rolul unui inflamator, capacitatile sale fiind cunoscute de sute de ani, deoarece poate vindeca afectiunile la stomac. In fiecare zi se pot lua cinci grame de ghimbir, nu mai mult de cinci grame, deoarece poate provoca arsuri la stomac; cele cinci grame de ghimbir se pun in apa fierbinte, se face un ceai si apoi se mesteca.
Paste
Majoritatea sosurilor mai grele, printre care si cel de rosii, nu sunt bune in cazul persoanelor care prezinta aceasta afectiune, iar din planul lor alimentar trebuie sa lipseasca mai multe mancaruri specifice bucatariei italiene. In schimb, se pot consuma pastele din grau integral pentru cresterea aportului fibrelor, dar la paste este esential sa se foloseasca un sos light așa cum se specifică mayoclinic.org.
Sos de mere
Atat uleiul cat si untul au un renume in declansarea arsurilor la stomac, dar nu este necesar ca acestea sa lipseasca chiar din toate tipurile de mancare. Sosul de mere reprezinta un substitut bun pentru ulei, atunci cand se gateste, iar partea buna este ca acesta are si un continut mai mic de grasime. Este esential sa se utilizeze aceeasi cantitate de sos de mere precum cea de ulei…
Citește și: Regim gastrita