Ce trebuie sa stii despre ciclul menstrual neregulat

Share

Pana la 40% dintre femeile cu probleme de infertilitate au parte de un ciclu menstrual neregulat alaturi de o ovulatie incorecta.

ciclu menstrual neregulat

Este considerat inegal ciclul mai scurt de 21 de zile ori mai lung de 36, dar, din fericire, exista medicamente care stimuleaza fertilitatea si astfel este tratata anovulatia. De cele mai multe ori, ciclurile menstruale incorecte vin odata cu durerile abdominale sau pelvine, in timp ce sangerarea poate fi diferita, ori intr-o cantitate mare, ori mica.

Iata principalele cauze cand apare ciclul menstrual neregulat:
-bauturi alcoolice in exces;
-fumat;
-greutate prea mare sau prea mica;
-cofeina in exces;
-alimentatie incorecta;
-nastere recenta;
-dezechilibre hormonale;
-avort;
-alaptare;
-chimioterapie;
-stres.

Daca o femeie alege sa isi trateze ciclul menstrual neregulat, trebuie sa stie ca acest lucru se face ori prin corectarea bolii ori prin inlaturarea ei, iar cauza intalnita cel mai des este hipertiroidismul sau ovarul polichistic, tratamentul fiind diferit la fiecare femeie in parte insa obiectivul este incercarea restabilirii echilibrului hormonilor organismului.

De asemenea, este importanta schimbarea metodelor de contraceptie, pentru ca de cele mai multe ori pastilele contraceptive sunt la baza dereglarii ciclului menstrual. Si killogramele in plus pot afecta posibilitatea femeii de a ovula. Astfel, o scadere in greutate poate ajuta ca ciclul menstrual sa fie reglat, dar nu se recomanda o scadere brusca, deoarece este posibil ca acest lucru sa aiba acelasi efect nedorit.

In plus, trebuie eliminat stresul care deregleaza ciclurile menstruale, iar in acest sens se recomanda exercitiile fizice, insa cele moderate. De asemenea, nu trebuie omisa alimentatia. Este benefic un plan alimentar din care sa nu lipseasca legumele cu frunze verzi, fructele sau ouale, deoarece acestea contin cantitati mari de fier. Cel mai recomandat fruct este papaya, acesta fiind cunoscut pentru capacitatea echilibrarii ciclurilor menstruale neregulate…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news