Durerea pelvina

Share

Durerea pelvina reprezinta un disconfort care isi face aparitia in partea inferioara a abdomenului, iar aceasta poate reprezenta un simptom al infertilitatii ori o tulburare digestiva.

Durerea pelvina

Apendicita – reprezinta inflamarea apendicelui, iar printre manifestari se numara o durere intensa aproape de zona genitala, febra sau varsaturi. Daca o persoana are aceste simptome, este foarte important sa se prezinte cat de repede posibil la un control, care de cele mai multe ori va duce la o operatie. Apendicele se elimina chirurgical, inainte sa se sparga si sa raspandeasca infectia in abdomen.

Colon iritabil – aceasta afectiune cauzeaza dureri in zona inferioara a abdomenului, dar si constipatie, diaree, balonare sau crampe. Se recomanda evitarea stresului, dar si apelarea la medicamente care pot trata constipatia si diareea.

Sindrom premenstrual – este cunoscut faptul ca acest sindrom este capabil sa duca la schimbari bruste ale dispozitiei, dar si in apetitul alimentar. De asemenea, poate duce si la crampe abdominale, dureri de cap sau spate sau acnee, toate acestea din cauza schimbarilor hormonale. Simptomele se pot inrautati daca persoana respectiva nu face deloc sport sau daca are un deficit de vitamine.

Boala inflamatorie pelvina – aceasta reprezinta o complicatie foarte severa a bolilor cu transmitere sexuala, deoarece poate afecta pe termen lung sau chiar permanent ovarele, uterul sau trompele uterine. De asemenea, aceasta reprezinta cauza numarul 1 a infertilitatii femeilor, iar printre simptome se numara scurgeri vaginale, febra sau dureri in timpul unui contact sexual…

Fibroame uterine – acestea mai sunt numite tumori fibroide si cresc pe peretele uterului, dar, din fericire, nu sunt canceroase. Nu exista simptome si apar de cele mai multe ori la femeile cu varsta de peste 30 de ani. Anumite femei pot avea mici dureri de spate, dureri in timpul contactului sexual sau imposibilitatea obtinerii unei sarcini.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news