Home SANATATEGinecologie Migrena menstruala

Migrena menstruala

autor Elena Yvette
171 vizualizari

Conform cercetatorilor, migrenele afecteaza in cea mai mare parte femeile, mai ales in perioada lor menstruala.

Migrena menstruala

Relatia dintre hormoni si durerile de cap

Migrena este asociata cu oscilarile nivelurilor de estrogen in perioada in care femeia este la menstruatie, mai exact cu scaderea nivelului de estrogen.

Cauzele migrenelor hormonale la femei

Printre cauzele care provoaca migrenele hormonale la femei se numara administrarea de pilulele contraceptive si terapia de substitutie hormonala de la menopauza.

Tratamentul in cazul migrenelor menstruale

Migrenele menstruale pot aparea din pricina administrarii unor medicamente care provoaca reactii adverse de acest tip. Drept urmare, la consultul medical este obligatorie enumerarea medicamentelor administrate in ultima perioada.

In ceea ce priveste stoparea migrenei menstruale, aceasta poate fi inlaturata sau cel putin diminuata cu ajutorul unor medicamente ce au rolul de a stopa durerile.

Tratamentul impotriva durerilor acute se va baza pe medicamente impotriva inflamatiei nesteroidiene si combinatii bazate pe aspirina si cofeina.

In privinta tratamentului preventiv, acesta va fi administrat in special femeilor care acuza crize frecvente si ar putea fi bazat pe antiinflamatoare nesteroidiene…

In ceea ce priveste terapia hormonala, aceasta este indicata in cazul in care masurile anterioare nu au rezultate. Aceasta terapie presupune folosirea unei cantitati mai mari de estrogen inaintea aparitiei menstruatiei.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies