HomeSANATATEGinecologie Remedii pentru candidoza

Remedii pentru candidoza

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 849 views
Remedii-pentru-candidoza in Ginecologie

Candidoza reprezinta infectarea cu o ciuperca numita „Candida Albicans”, care este prezenta in cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei (plus vaginul), cat si la barbati, insa cel putin 75% dintre femei prezinta aceasta infectare cel putin o data in timpul vietii.

candidoza

Totodata, se gaseste frecvent pe piele si mucoase. Aceasta este estompata de sistemul imunitar si de lactobacili (bacterii). Daca numarul acestor bacterii scade, iar imunitatea nu corespunde parametrilor normali, candida se inmulteste, generand probleme.

Simptomele candidozei

Conform specialistilor, simptomele devin mai proeminente inainte de inceperea ciclului menstrual, acestea fiind:
-scurgere alba, branzoasa si abundenta;
-usturimi si mancarimi vaginale;
-usturime la urinare;
-arsuri si dureri in timpul actului sexual;
-inrosirea si inflamarea labiilor mici.

Motivele care pot cauza candidoza

Lenjeria intima trebuie sa fie 100% bumbac, deoarece alegerea nepotrivita a acesteia poate fi o cauza. Un factor care ajuta la declansarea candidozei poate fi si umezeala cauzata de tamponarea incorecta a zonei genitale. De asemenea, dieta bogata in dulciuri, produse de panificatie care contin gluten si lapte, utilizarea tampoanelor interne si administrarea excesiva a antibioticelor reprezinta semne de intrebare in aparitia candidozei…

Solutii pentru candidoza

In primul rand, medicul ginecolog trebuie sa ofere medicatie persoanei in cauza, dar si partenerului. Totodata, trebuie sa se evite consumul alimentelor precum zahar, alune prajite, carbohidrati, mezeluri etc. este necesara pentru a putea opri evolutia candidozei. Ultimul pas este spalarea doar la exterior a zonei genitale, folosind un sapun special si apa la o temperatura potrivita, dupa care este importanta uscarea corespunzatoare a zonei.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed