Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Share

Pentru unele femei este usor sa ramana insarcinate, pentru altele nu, insa este cunoscut faptul ca unul din sase cupluri sunt infertile. In fiecare luna, hormonii femeii vor stimula ovarele sa poata elibera un ovul si astfel sa aiba loc si ovulatia.

Sfaturi pentru a ramane insarcinata

Ești nerăbdătoare să devii mamă? Atunci trebuie să știi că există câteva trucuri prin care poți rămâne însărcinată cât mai repede.

Deși unele femei tind să refuze o sarcină, căutând o serie de metode pentru asta, există femei care caută exact opusul, adică metodele necesare și trucurile prin care să rămână cât mai repede însărcinate. Există câteva trucuri care ajută la o sarcină cât mai rapidă.

  1. În primul rând, actul conceperii trebuie făcut într-un moment romantic și pasional, în care să te implici profund. Dacă ajungeți să faceți dragoste, gândindu-vă doar la copil, actul se va transforma într-o simplă activitate, ca oricare alta. Încercați senzații frumoase, emoții, implicare profundă.
  2. Ovulația este foarte importantă și e necesar să te asiguri că ți-ai monitorizat-o corect. Cel mai bine e să îți iei un test de ovulație de la farmacie, să îți măsori zilnic temperatura bazală și să observi consistența mucusului cervical. Cânt toate aceste semne indică o perioadă fertilă, te poți apuca de treabă.
  3. La sfârșitul actului sexual, nu trebuie să dai buzna la baie, este indicat să rămâi câteva minute întinsă pe spate, pentru ca facilita alunecarea spermatozoizilor către trompele uterine.
  4. Trebuie să aveți contact sexual din două în două zile, cu două și cu patru zile înainte de ovulație și cu două după ovulație. Calitatea spermei va fi mai bună și nu veți face din asta o rutină obositoare.
  5. Stresul trebuie evitat cu orice preț, Există dovezi care atestă faptul că dezechilibrul emoțional de infertilitate este preponderent în cazul femeilor. Principalul stres al mamelor este legat de a rămâne sau a nu rămâne gravidă. Dacă există stres în legătură cu ovulația sau cu rapiditatea sarcinii, acest lucru poate afecta foarte mult buna funcționare a trucurilor menționate mai sus.
  6. Consumarea acidului folic ajută la înlăturarea defectelor la naștere. Se începe cu cel puțin 3 luni înainte de conceperea copilului sau curând după ce ai aflat deja că ești însărcinată.
  7. Evită cât de mult infecțiile, cum ar fi listerioza. Listerioza poate provoca avorturi, sarcină prelungită sau alte boli ale fătului în cazul contaminării pe timpul sarcinii. Această boală afectează aproape 30 de mii de nașteri în fiecare an. Trebuie evitate alimente precum laptele nepasteurizat, pateul din carne, brânza albastră sau cea cu mucegai, înghețata la cornet, puiul semipreparat, fast food-urile sau salatele.

Pentru a avea rezultate cât mai sigure, cel mai bun ajutor pe care îl poți primi este de la un specialist. Fă-ți o programare la ginecolog, deoarece acesta te poate ajuta să monitorizezi cât mai bine și mai corect ovulația.

Ciclul menstrual neregulat de cele mai multe ori va scadea fertilitatea femeii, care de asemenea, scade odata cu inaintarea in varsta, astfel ca femeile de peste 40 de ani au sanse de doar 5% pentru a ramane insarcinate.

Pentru a ramane insarcinata se recomanda stabilirea greutatii prielnice care sa nu poata afecta durata ciclurilor menstruale si nici ovulatia, greutatea excesiva afectand echilibrul hormonilor, insa chiar si fertilitatea femeii.

Pentru ca organismul sa fie pregatit de sarcina, insa si pentru ca sansele de ramane insarcinata sa creasca, femeile sunt nevoite sa isi alcatuiasca un program cu exercitii fizice in fiecare saptamana, pe care sa il respecte.

Si femeile si barbatii vor fi nevoiti sa renunte la bauturile alcoolice si la fumat, deoarece acestea vor stopa substantele nutritive, benefice pentru o fertilitate maxima, vitamina C, seleniu si zinc, si va creste nivelul substantelor toxice din sange.

Femeile care isi doresc sa ramana insarcinate trebuie sa evite ibuprofenul, unele antibiotice, medicamentele antiacneice, antihistaminice sau diuretice, deoarece acestea pot duce la uscarea colului uterin..

Este esential ca barbatii sa evite incalzirea din zona testiculelor, in caz contrar calitatea spermei putand fi afectata. Cu alte cuvinte, se recomanda evitarea lenjeriei intime foarte stramte sau baile fierbinti. De asemenea, acestia se pot folosi de beneficiile vitaminelor C, E si ale zincului, care cresc numarul, dar si calitatea spermatozoizilor.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente