HomeSANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Beneficiile reflexoterapiei asupra sanatatii

Beneficiile reflexoterapiei asupra sanatatii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/04/zonele-reflexogene-reflexoterapie-id85560.jpg

Beneficiile reflexoterapiei sunt reglarea circulatiei sangvine, reglarea greutatii, a glandelor endocrine, echilibrarea functionarii sistemului nervos.


Beneficiile reflexoterapiei pentru circulatia sangvina si reglarea acesteia

Prin masaj se facilitează circulatia sangvina si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere.

Perturbarea circulatiei în zonele reflexe face ca suferinta organului corespunzator sa avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte implica fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sangvina le va trimite spre organele de eliminare, imbunatatind starea de sanatate. Buna circulatie sangvina este vitala pentru fiecare organ sau zona din organism, deoarece transporta material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante neidentificate inca.

Cum ma poate ajuta reflexoterapia sa am o greutate normala?

La persoanele cu exces ponderal, care au diagnosticata o patologie hormonala, de cele mai multe ori tiroidiana, reflexoterapia ajuta, prin activarea centrilor corespondenti, la reglarea functiilor hipofizei si tiroidei, dar nu inlocuieste tratamentul hormonal care a fost recomandat. Alteori insa, desi nu este diagnosticata o tulburare endocrinologica, activarea centrilor sistemului endocrin prin reflexoterapie este benefica. Zona corespondenta glandei hipofize este pe pulpa halucelui, pe prima falanga. Pentru tiroida, zona reflexa este extremitatea distala a metatarsianului I, pe fata plantara. Pentru glandele suprarenale, punctele reflexe sunt pe zona de deasupra liniei articulare dintre metatarsienele II, III si tarsiene.
Reflexoterapia ca unica metoda terapeutica nu duce la scaderi spectaculoase ale greutatii, dar vine in ajutorul celorlalte metode de a slabi. Pentru un efect optim al reflexoterapiei, cabinetul nostrul foloseste in cursul sedintelor uleiurile de rozmarin, de migdale dulci sau samburi de struguri.

Efectele reflexoterapiei asupra glandelor endocrine

Stresul si sistemul endocrin sunt intr-o strinsa legatura. Asadar, afectiunile care vor beneficia cel mai mult de reflexoterapie sint tulburari legate de tensiunea sistemului endocrin si stres. Astfel, masajul asupra glandei Tiroide poate controla metabolismul asupra sistemului nervos, aparatului cardiovascular si glandelor.

Masajul zonei reflexogene a glandei Paratiroide influenteaza producerea hormonilor salivari care sunt legati de metabolismul tesutului osos si fortificarea oaselor prin accelerarea pe cale reflexa a metabolismului calciului.

De asemenea, masajul asupra zonei Pancreasului stimuleaza secretia insulinei si a celorlalte enzime pancreatice.

Reflexoterapia si sistemul nervos

Beneficiile reflexoterapiei echilibreaza functionarea sistemului nervos, mentinand si stimulând componenta senzitiva si motorie, prin care se accelereaza transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers. In acest fel se asigura legatura organismului cu mediul extern, coordonarea si imbunatatireafunctionarii organelor interne.

Beneficiile reflexoterapiei sunt de combatere a stresului, depresiilor, starilor de anxietate si nervozitate, insomniilor si instabilitatii emotionale.

Reflexoterapia reduce stresul prin introducerea unei relaxari profunde. Acesta este si motivul pentru care multi pacienti adorm in timpul sedintelor de tratament si marturisesc la trezire ca cele 30 – 40 de minute de somn au fost mai odihnitoare decât o noapte intreaga de somn agitat…

In timpul unei sedinte de reflexoterapie specialistul stimuleasa in talpa piciorului peste 7000 de nervi, incurajând deschiderea si cutatarea tuturor cailor neuronale din sistemul nervos.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed