HomeSANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Cele mai populare metode de relaxare care îți afectează sănătatea

Cele mai populare metode de relaxare care îți afectează sănătatea

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 814 views
Cele-mai-populare-metode-de-relaxare-care-îți-afectează-sănătatea in MEDICINA ALTERNATIVA

Deși la finalul fiecărei zile de muncă o baie cu spumă și lumânările parfumate par cele mai inspirate alegeri pentru relaxare, specialiștii susțin că aceste obiceiuri nu sunt deloc sănătoase. Aceste metode de relaxare nu sunt lipsite de pericole. Conform cercetătorilor de la Universitatea California, bețișoarele parfumate și baia cu spumă nu sunt deloc inofensive.

relaxare

Bețișoarele parfumate

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din China, fumul bețișoarelor parfumate este mai periculos decât cel al unei țigări. Fumul parfumat conține particule fine și ultrafine foarte toxice care pot modifica ADN-ul și cauza mutații ce duc la cancer. Dacă adori acest miros, arde bețișoarele doar ocazional și ține în permanență fereastra deschisă. Acest lucru este valabil și pentru lumânările parfumate care pot provoca astm, alergii sau migrene.

Serialele

Dacă preferi mereu să te relaxezi uitându-te la seriale, ar trebui să știi și că riscurile de a suferi de depresie sunt extrem de mari. Un studiu prezentat în cadrul Asociației Americane de Sănătate Publică a demonstrat că anxietatea și starea de depresie sunt provocate în momentele în care petrecem mai mult de două ore în fața televizorului. „Serialele și filmele sunt o sursă bună de divertisment, dar ar trebui făcută cu moderație, astfel încât să nu neglijezi munca, familia sau activitățile sănătoase, precum exercițiile fizice”, spune dr. Monita Karmakar, unul dintre conducătorii studiului.

Cel mai indicat ar fi ca după fiecare episod din serial să luăm o pauză în care să facem mișcare.

Baia cu spumă

Baia fierbinte este perfectă pentru relaxare însă chimicalele din spumant, sarea de baie sau uleiurile parfumate îți pot afecta zona intimă. Acestea conțin săpunuri dure și parfumuri puternice care pot irita cu ușurință țesuturile delicate și pot provoca infecții vaginale…

Rețelele de socializare

Nu este deloc indicat să verifici Facebook-ul sau Instagram-ul atunci când vrei să te relaxezi cu adevărat. Poți deveni geloasă atunci când vezi că prietenele tale sunt în vacanțe exotice sau te poți întrista atunci când vezi știri triste. În urma unor studii, s-a demonstrat că rețelele de socializare au multe beneficii, te ajută să te simți în centrul atenției în momentele grele însă pot fi și foarte periculoase. Cel mai indicat ar fi să stai cât mai puțin pe Facebook, mai ales în momentele în care trebuie să te relaxezi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed